X

Austria are Tensiuni in Guvern, LOVITURA pentru Nehammer dupa Masurile pentru Schengen, Romania

Austria inregistreaza noi tensiuni in interiorul Guvernului de la Viena dupa un anunt foarte important facut de catre Karl Nehammer in cadrul unui discurs tinut in cursul zilelor trecute despre viitorul tarii, cancelarul austriac propunand ideea ca migrantii sa nu primeasca ajutor social complet decat dupa minim 5 ani de sedere in tara.

Austria ar fi prima tara din Uniunea Europeana care ar lua o asemenea decizie, insa ministrul Solidaritatii Sociale, echivalent cu Romania, afirma ca aceasta propunere facuta de catre Karl Nehammer nu este fezabila, probabil nici macar constitutionala, chiar daca ea ar putea reduce numarul migrantilor, si facilita aderarea Romaniei la Schengen.

Austria incearca orice fel de masuri pentru a reduce substantial numarul migrantilor care ajung in tara in aceasta perioada, iar asta pentru ca numarul cererilor de azil ramane in continuare extrem de ridicat, insa Karl Nehammer va trebui sa vina cu alte masuri care chiar sa functioneze, din moment ce propunerile actuale nu sunt ideale.

“În decizia sa despre viitorul națiunii de vineri, Nehammer s-a angajat în scopul reorganizării prestațiilor sociale, astfel încât doar cei care au locuit în Austria timp de cinci ani consecutiv să poată primi beneficiul integral, „și dacă nu, doar jumătate”. Restricționarea primirii ajutoarelor sociale pentru imigranți în primii cinci ani nu va duce la atragerea a 10.000 de personal medical din străinătate în Austria.

Din câte se știe, ideile ÖVP cu greu pot fi implementate legal, deoarece majoritatea beneficiilor sunt prestații de asigurare. Nici în programul de guvernare nu este nimic despre asta, așa că implementarea nu este în discuție. Presupunem că astfel de avansuri nu ar fi sustenabile în fața instanțelor supreme din Austria sau a celor din UE.”

This post was last modified on mart. 14, 2023, 10:59 AM 10:59

Disqus Comments Loading...