Austria are Eforturile IMPORTANTE Laudate de UE, Decizii pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Eforturile IMPORTANTE Laudate UE Decizii Aerarea Romaniei Schengen

Austria are eforturile foarte importante laudate de catre Uniunea Europeana, iar asta deoarece o serie de decizii care vor facilita inclusiv aderarea Romaniei la Schengen incep sa dea roade, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, laudand si Serbia ieri pentru deciziile luate vis-a-vis de eliminarea unor vize pentru India, Tunisia, si alte tari.

Austria a pus presiune pe Serbia sa ia aceste masuri pentru a se reduce migratia ilegala spre Europa, iar ele par sa dea roade, pentru ca numarul cetatenilor acestor tari care ajung in Uniunea Europeana s-a redus substantial, dar ei au fost inlocuiti de altii care continua sa isi faca drum spre tari in care cer azil.

Austria va profita totusi de laude precum cele ale comisarului Ylva Johansson, si cel mai probabil va pune in continuare presiune mare pe adoptarea de masuri in UE pentru reformarea sistemului de azil, si reducerea migratiei ilegale, ele putand aduce aderarea Romaniei la Schengen, doar ca nu se stie clar cand.

“În cadrul noului cadru legal, vom permite desfășurarea agenților Frontex la granițele Serbiei atât cu țările membre ale Uniunii Europene (UE), cât și cu alți vecini din regiune. Mulțumesc Serbiei pentru alinierea politicii sale în materie de vize la cea a UE, ceea ce a condus la o reducere semnificativă a migrației ilegale către UE.

Cooperarea agenției europene Frontex cu Serbia va fi în curând extinsă pentru o protecție mai eficientă a frontierelor împotriva migrației ilegale. Serbia a abolit statutul fără viză pentru India, Tunisia, Burundi și alte câteva țări, în conformitate cu o cerință a UE, deoarece a existat o creștere a sosirilor ilegale în țările UE pentru abuzuri de viză.”