Ministrul Apararii face 2 anunturi de ultima ora care au o importanta extrem de mare pentru Romania, iar asta deoarece in primul rand vorbeste despre faptul ca in cursul acestei zile a avut o intalnire cu ambasadorul Luxemburgului la Bucuresti, si a discutat despre cooperarea in cadrul NATO, dar nu doar atat.
Ministrul Apararii a avizat deasemenea supunerii consultarii publice a unui act normativ care sa permita includerea personalului civil din institutiile proprii la conditii deosebite si speciale de munca, iar mai jos aveti toate detaliile cu privire la schimbarile care ar urma sa fie aduse la nivel legal in ROmania multumita lui.
“Am avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul Marelui Ducat de Luxemburg la București, doamna Elisabeth Cardoso. Întâlnirea a avut loc în contextul dislocării primului contingent luxemburghez în cadrul Grupului de Luptă NATO, coordonat de Franța, din România. Contribuția Marelui Ducat la consolidarea posturii aliate de pe flancul estic și în special în regiunea Mării Negre reprezintă o dovadă a solidarității și unității aliate.
De asemenea, am discutat despre cooperarea în cadrul NATO și despre situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiul de agresiune a Rusiei în Ucraina. Este important să sprijinim partenerii vulnerabili din regiune, în special Republica Moldova, în actualul context securitar. Ambasadorul Luxemburgului a punctat angajamentul țării sale și a indicat că acesta este cel mai mare contingent dislocat în afara granițelor Luxemburgului.
Ministerul Apărării Naționale supune consultării publice un act normativ inițiat și elaborat de instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională, în scopul creării cadrului normativ care să permită încadrarea activității personalului civil din propriile instituții în condiții de muncă deosebite și speciale.
Concret, propunerea legislativă vizează crearea dreptului personalului civil care își desfășoară activitatea în instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională de reducere a stagiului de cotizare la sistemul public de pensii realizat în condiții deosebite sau în condiții speciale, prin acordarea de perioade suplimentare la calculul vechimii în muncă, în vederea pensionării, potrivit prevederilor aplicabile personalului militar, respectiv polițiștilor.
Adoptarea acestei inițiative legislative va contribui direct la creșterea performanței profesionale a personalului civil care desfășoară activități împreună și în aceleași condiții cu personalul militar și polițiștii, printr-o motivare corespunzătoare cerințelor impuse de locul de muncă și activitățile desfășurate în instituțiile de apărare. Ordine publică și securitate națională și la creșterea eficienței organizaționale, prin întărirea coeziunii microstructurilor mixte din punct de vedere al statutului personalului care le compun. Aceste rezultate preconizate au ca efecte directe și benefice asigurarea bunei funcționalități și operativității instituțiilor de apărare, ordine publică și securitate națională și îndeplinirea în condiții de performanță a misiunilor și obiectivelor lor.”
This post was last modified on mart. 20, 2023, 5:41 PM 17:41