X

Armata Romana: Anuntul Oficial privind Soldatii Romani din Cadrul NATO

Armata Romana a facut un anunt oficial foarte important cu provire la soldatii romani din cadrul NATO, iar asta pentru ca mai jos vorbeste despre participarea acestora la instruire in Polonia in cadrul unui grup multinational al aliantei.

Armata Romana vorbeste deasemenea si despre rotatia trupelor SUA din cadrul bazei militare Mihail Kogalniceanu, aceasta avand loc in mod oficial, si fiind in continua realizare.

Militarii americani, britanici, români și croați se instruiesc împreună în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia.

Săptămâna trecută au acceptat o nouă provocare, Battlegroup Challenge, o competiție sportivă în cadrul căreia echipele formate din militari de la fiecare contingent și-au testat limitele. Fiecare atelier al competiției a fost conceput astfel încât militarilor să le fie testate atât capacitatea de rezistență la efort fizic prelungit, cât și lucrul în echipă.

Începând cu luna octombrie a anului trecut, timp de aproximativ 6 luni, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians”, structură generată de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „Milcov” din Focșani, sunt dislocați în baza de instrucție Bemowo Piskie din Polonia, unde se instruiesc într-un mediu multinațional alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil Florescu”.

Procesul de rotire a forțelor americane dislocate în România a continuat cu Ceremonia transferului de autoritate între Brigada 2 „Strike” și Brigada 1 „Bastogne”, ambele din cadrul 101st Airborne Division (Air Assault) – Diviziei 101 Aeropurtate (Asalt aerian) a Armatei SUA.

Cu acest prilej, forțe și mijloace aparținând Brigăzii 2 Combat Team din cadrul Diviziei 101 Aeropurtate americane, au desfășurat etapa de execuție a unui exercițiu demonstrativ planificat împreună cu Escadrila 572 Elicoptere din cadrul Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, detașamentul Italian „Task Force Gladiator”, militari aparținând Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” și Batalionului 284 Tancuri „Cuza Voda”.

Scopul exercițiului a constat în demonstrarea capacității de reacție rapidă a forțelor aliate prin integrarea capabilităților structurilor implicate în executarea asaltului asupra unui obiectiv militar în vederea neutralizării acestuia.

This post was last modified on apr. 3, 2023, 9:28 PM 21:28

Disqus Comments Loading...