Ministrul Educatiei Publica un Anunt de ULTIMA ORA cu Masurile pentru Elevi, Scoli dupa 6 Luni de Mandat

Ministrul Educatiei Publica Anunt ULTIMA ORA Masurile Elevi Scoli 6 Luni Mandat

Ministrul Educatiei a publicat un foarte important anunt de ultima ora cu privire la masurile foarte importante care au fost luate dupa 6 luni de mandat la conducerea ministerului la care se afla, iar asta pentru ca foarte multe schimbari au fost facute in mod oficial pentru binele elevilor din toata Romania.

Ministrul Educatiei explica mai jos o serie de masuri de importanta foarte mare care au fost duse deja la indeplinire, sau care au fost adoptate, si urmeaza sa fie duse la indeplinire, scopul fiind de a imbunatati substantial experienta educationala de care au parte elevii care invata in scolile din toata Romania.

“Se împlinesc, astăzi, 6 luni de la preluarea, de către doamna Ligia Deca, a portofoliului Ministerului Educației.  A fost atins cel mai important obiectiv al mandatului: 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐞𝐠𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 „𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐚̆”, proiecte care au fost adoptate în ședința de Guvern din 27 martie. Redăm, în cele ce urmează, câteva dintre obiectivele atinse și cu impact imediat, menționate în mesajul doamnei Ministru Ligia Deca la 6 luni de la începerea mandatului.

Lansarea a 4 apeluri pentru depunerea de proiecte din 𝐏𝐍𝐑𝐑, în valoare de 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏,𝟔 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨; lansarea, împreună cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a programului național 𝐒̦𝐜𝐨𝐥𝐢 𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐬𝐞, ce are ca obiectiv 𝐫𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐥𝐚̆𝐝𝐢𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐯𝐚̆𝐭̦𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐭; majorarea cu 𝟏𝟐𝟎𝟎 a numărului de posturi de 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐞𝐫𝐢 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢, care a însemnat o creștere cu 50% a numărului acestora.

Introducerea unei sume forfetare pentru 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥 𝐞𝐥𝐞𝐯𝐢𝐥𝐨𝐫, care a presupus o 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝟒 𝐨𝐫𝐢 𝐚 𝐬𝐮𝐦𝐞𝐢 acordate pentru transportul elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu; 𝐦𝐚𝐣𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐚𝐱𝐢𝐦𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐭̦ 𝐚𝐥 𝐩𝐚𝐜𝐡𝐞𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭𝐞 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞, de la 25 de lei/pachet/elev la 65 de lei/pachet/elev, în învățământul primar, și de la 35 de lei/pachet/elev la 75 de lei/pachet/elev, în învățământul gimnazial.

Majorarea cuantumului stimulentelor financiare acordate absolvenților care au obținut 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚 𝟏𝟎 𝐥𝐚 𝐄𝐯𝐚𝐥𝐮𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝟐𝟎𝟐𝟐 𝐬̦𝐢 𝐥𝐚 𝐁𝐚𝐜𝐚𝐥𝐚𝐮𝐫𝐞𝐚𝐭 (sesiunea iunie-iulie 2022): de la 3.000, la 5.000/absolvent de liceu și de la 1.000, la 2000 lei/absolvent de gimnaziu; lansarea concursului de 𝐛𝐮𝐫𝐬𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐭𝐚𝐠𝐢𝐢 𝐮𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐞𝐫𝐜𝐞𝐭𝐚𝐫𝐞 pentru masteranzii, doctoranzii, cadrele didactice și cercetătorii din cadrul instituțiilor de învățământ superior și Academia Română (burse cuprinse între 1.200-2.000 euro); Găsiți, în primul comentariu, link către mesajul integral al Ministrului Educației, Ligia Deca.

Au mai rămas 4 zile până la închiderea apelului „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, finanțat din PNRR! Valoarea maximă a grantului per proiect: 250.000 de euro. Bugetele proiectelor se vor utiliza pentru: amenajarea spațiilor, achiziționarea de mobilier și echipamente necesare etc.; hrană și materiale didactice pentru copii; informare, consiliere și sprijin pentru părinți. Costurile cu educația copiilor intră pe bugetul de stat. Mai multe detalii despre acest apel sunt disponibile în linkul din primul comentariu.”