X

Polonia a Livrat Primele Avioane MiG-29 Ucrainei in Plin Razboi cu Rusia

Polonia a confirmat livrarea primelor avioane MiG-29 catre Ucraina, in plin razboi cu Rusia, tinandu-se de promisiunile pe care le-a facut cu multe luni in urma, dar asta nu ar trebui sa fie vreo surpriza, din moment ce polonezii au oferit atat de mult ajutor ucrainienilor in razboiul care continua de peste 1 an de zile.

Polonia nu a spus cate avioane MiG-29 au fost livrate, dar este vorba despre mai multe unitati, nu doar un singur avion, astfel ca ucrainienii vor avea acum si mai multe oportunitati pentru a-si apara spatiul aerian, sau pentru a ataca diverse tinte care se afla pe teritoriul sau, ori chiar pe cel al Rusiei.

“Polonia livrează Ucrainei primele avioane MiG-29. Polonia a transferat deja primul lot de avioane de luptă MiG-29 în Ucraina, a declarat Marcin Przydacz, șeful Politicii Internaționale al Oficiului Prezidențial Polonez, pentru RMF 24 pe 3 aprilie.

Przydacz nu a precizat câte avioane au fost livrate. Președintele polonez Andrzej Duda a declarat pe 16 martie că Varșovia va preda Ucrainei patru avioane de luptă MiG-29 în zilele următoare.

This post was last modified on apr. 3, 2023, 7:46 PM 19:46

Disqus Comments Loading...