Ministrul Educatiei le da ASIGURARI Milioanelor de Romani, ce NU se va Intampla in Scoli

Ministrul Educatiei ASIGURARI Milioanelor Romani NU Intampla Scoli

Ministrul Educatiei le da asigurari importante milioanelor de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca vorbeste despre o problema care a generat foarte multe controverse, dar care nu va afecta slevii din scolile Romaniei, iar asta pentru ca “diversitatea sexuala”, sau “ideologia de gen” nu fac parte din Legile Educatiei.

Ministrul Educatiei a facut aceste afirmatii in cadrul unui discurs pe care l-a tinut in Parlamentul Romaniei in legatura cu Legile Educatiei, astfel ca vorbim despre hotarari care vor fi cu siguranta puse in aplicare, mai ales ca foarte multi romani au asteptari foarte mari in ceea ce priveste aplicarea acestor prevederi.

“Aş dori să vă asigur că în pachetul de legi ale Educaţiei nu veţi regăsi niciunde sintagma ‘diversitate sexuală’. De asemenea, nu veţi găsi sintagme care se referă la ideologia de gen. Sunt conştientă de importanţa reformei curriculare mai ales la nivelul liceului, de aceea noi în minister am demarat deja procesul pentru a pune în dezbatere publică cât de curând planurile-cadru pentru liceu.

In aşa fel încât programele şcolare pentru liceu să fie în linie cu învăţarea centrată pe elev şi cu centrarea pe competenţe, pe care o avem deja cuprinsă în planurile-cadru pentru învăţământul primar şi pentru cel gimnazial. Este o prioritate pentru mine. Este o sumă record neegalată de bugetele anterioare.

Pe lângă finalizarea proiectelor de legi ale Educaţiei, Ministerul Educaţiei în ultimele şase luni a reuşit să lanseze patru apeluri PNRR în valoare de 1,6 miliarde de euro. Urmează alte apeluri – patru în următoarele două-trei luni de încă 700 de milioane de euro şi avem deja 400 de milioane contractate. Asta înseamnă că 75% din bugetul de 3,6 miliarde de euro din PNRR pentru Educaţie va intra în şcoli în cel mai scurt timp.

Se apropie desfășurarea probelor de aptitudini și a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă, în cadrul CALENDARULUI ADMITERII ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL LICEAL pentru anul școlar 2023-2024.  Regăsiți, mai jos, calendarul înscrierii/susținerii probelor de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limbă străină/maternă. Proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă poate fi echivalată/recunoscută, printr-un certificat obținut la un examen cu recunoaștere internațională.

Documentele necesare pentru echivalarea și recunoașterea rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională cu proba de verificarea a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasa a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne pot fi depuse la unitatea de învățământ de proveniență până la data de 22 mai 2023. Vă recomandăm să solicitați, la unitățile de învățământ, informații privind examenele cu recunoaștere internațională cu care poate fi echivalată proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă.”