X

Nicolae Ciuca Anunta Noi Masuri pentru Dezvoltarea Economiei din Romania

Nicolae Ciuca a anuntat in mod oficial o serie de noi masuri foarte importante pentru dezvoltarea economiei din Romania, ele vizand in primul rand antreprenorii, fermerii, industria alimentara, dar si sistemul energetic, acestea avand nevoie urgenta de finantare.

Nicolae Ciuca explica mai jos care sunt aceste masuri importante pe care Guvernul Romaniei le va lua in perioada urmatoare, insa ramane de vazut in ce masura ele vor si avea succes pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de bani pentru a-si dezvolta afacerile.

Antreprenorii români, fermierii, industria alimentară și sistemul energetic au nevoie de finanțare pentru a se putea dezvolta. Competitivitatea economiei românești depinde de creșterea performanței și eficienței tehnologiilor folosite, inclusiv pentru exploatarea materiilor prime de care noi dispunem.

Pentru a reuși acest lucru, avem nevoie de instrumente financiar-bancare capabile să vină în completarea fondurilor europene pentru cei care vor să investească.

Astfel consolidăm creșterea economică înregistrată anul trecut și generăm linii noi de dezvoltare economică, pentru ca mediul de afaceri să prospere și să poată profita de piața unică europeană, pe care nu poate pătrunde fără capital și tehnologii performante.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor. Participanții au evidențiat evoluția bună a sistemului bancar, care se bucură de stabilitate și lichiditate peste media europeană.

Premierul a prezentat oportunitățile generate de fluxurile financiare importante, în contextul în care România beneficiază în următorii șase ani de aproape 80 de miliarde de euro – fonduri europene din Cadrul Financiar Multi-anual și PNRR. O atenție specială a fost acordată unor domenii-cheie pentru dezvoltarea țării noastre, precum energie, agricultură, IT&C.

This post was last modified on apr. 4, 2023, 11:40 PM 23:40

Disqus Comments Loading...