X

Virgil Popescu face 3 Anunturi IMPORTANTE cu Privire la Viitorul Romanilor

Virgil Popescu a facut 2 anunturi foarte importante cu privire la viitorul romanilor, iar asta pentru ca aduce in imediata atentie a oamenilor ceva ce nu trebuie sa fie trecut cu vederea, iar asta pentru ca explica intalnirile avute cu omologi straini, ele avand impact pentru piata de energie din Romania in viitor.

Virgil Popescu a vorbit deasemenea si despre participarea la un eveniment pentru finalizarea lucrarilor de inlocuire a firelor de legatura pentru transportul de titei peste dunare, prin bratul Borcea, in final vorbind si despre un decret foarte important care a fost semnat de catre presedintele Klaus Iohannis.

“Astăzi am avut o întâlnire de lucru, la ministerul Energiei, cu Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria. Am discutat despre proiectele comune pe care le avem în domeniul energiei, despre securitatea aprovizionării cu gaze naturale, despre acordul pe care îl avem cu Azerbaijan și Georgia pentru a construi culoarul de transport al energiei verzi, care include și cablul submarin din Marea Neagră, precum și despre întărirea cooperării în chestiuni de interes comun: energia nucleară și SMR-urile. Prin colaborare în domeniul energiei vom întări securitatea energetică a statelor noastre.

Astăzi am participat la evenimentul care a marcat finalizarea lucrărilor de înlocuire a firelor de legătură pe conductele de transport țiței import, subtraversare Dunăre și Brațul Borcea. Este un proiect extraordinar de important, este un proiect care practic îmbunătățește transportul țițeiului de la Marea Neagră către interior, către rafinării.

Este un proiect important și din punct de vedere al mediului. Modernizarea sistemului național de transport este o prioritate și îi felicit pe cei de la CONPET pentru finalizarea acestui proiect. Mai ales că lucrările au fost finalizate înainte de termenul estimat. Asta arată că există determinare și seriozitate. România este un hub energetic în regiune, iar investițiile de peste 26 milioane de euro realizate aici arată că suntem parteneri serioși și de încredere.

La eveniment au mai participat secretarul de stat în Ministerul Energiei, George-Sergiu Niculescu, reprezentanții top-managementului CONPET S.A., directorul general al CIS GAZ S.A., Horațiu Sebastian Călugăr, directorul general al Horizontal Drilling International (HDI), Atef Khemiri, precum și oficialități locale din județele Ialomița și Constanța.

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea semnării Acordului de Sprijin între Statul român şi Societatea Națională „Nuclearelectrica” – S.A. pentru Proiectul Unitățile 3 şi 4 CNE Cernavodă! Este un angajament ferm al statului român pentru a duce la îndeplinire obiectivul securității și independenței energetice a țării noastre!”

This post was last modified on apr. 5, 2023, 8:54 AM 08:54

Disqus Comments Loading...