Marcel Bolos a publicat 2 anunturi foarte importante pentru milioane de romani din intreaga tara, aducandu-le tuturor in atentie ceea ce se face in momentul de fata pentru ca orasele din Romania sa aiba parte de bani pentru investitii care sa aduce la dezvoltarea lor pe termen lung, ceva ce desigur ca oricine isi doreste.
Marcel Bolos a oferit si mai multe informatii cu privire la cardurile de energie care au fost trimise romanilor din toata tara pentru a-si putea plati facturile la energie, iar multumita lor foarte multi oameni au reusit sa scape partial de povara lunara a facturilor care sunt emise de catre companiile de energie din tara.
“Este o perioadă în care buna colaborare cu autoritățile locale este vitală. Primarii, care duc greul la implementare, au nevoie de sprijinul nostru pentru ca proiectele de #investiții să nu se blocheze. Am avut astăzi o discuție foarte productivă cu AMR – Asociaţia Municipiilor din România, prezidată de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, pentru a ne asigura că avem elemente de sprijin în luarea deciziilor vis-a vis de modalitatea de implementare a proiectelor după 31 decembrie 2023.
De asemenea, am vorbit despre reducerea termenelor de procesare a cererilor de rambursareși plată pentru proiectele finanțate în cadrul #POR 2014-2020. Am luat deja măsura susținerii cu personal suplimentar din cadrul altor departamente. Așa am ajuns ca, din 20 martie, de la reluarea plăților, să achităm aproximativ 122,48 milioane euro. În noua perioadă de programare, pentru a susține autoritățile locale, Guvernul României a alocat prin Programele 2021-2027 de două ori mai mult față de minimum prevăzut prin Regulament, în acord cu nevoile de investiții la nivelul municipiilor și orașelor.
Cele mai multe plăți cu cardurile de energie au fost făcute în Iași (240.000), București (211.000) și în Prahova (191.000). Până în prezent, 2.110.134 de carduri de energie au ajuns la românii vulnerabili. Urmează ca numărul lor să mai crească pe măsură ce se soluționează anchetele sociale, până în prezent fiind solicitate peste 10.000.
Reamintim că, în situația în care la un loc de consum sunt luate în calcul veniturile unei persoane care nu mai locuiește acolo, se recomandă: reglementarea juridică a situației reale; solicitarea unei anchete sociale la primărie, care să stabilească numărul și persoanele care locuiesc în fapt la locul de consum. Rezultatul se transmite la Poștă, iar ulterior se actualizează lista.
Numărul total de beneficiari ai acestei măsuri este de 4 milioane de persoane, bugetul total al programului fiind de 2,8 miliarde de lei. Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 lei fiecare și poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.”
This post was last modified on apr. 7, 2023, 11:20 AM 11:20