X

Tarile care se Opun Aderarii Ucrainei la NATO si la ce Nu Renunta

Ucraina nu va fi acceptata prea curand in NATO, iar in cadrul aliantei exista cateva tari foarte importante care se opun in momentul de fata aderarii sale, in prim-plan fiind acum Germania si SUA, impreuna cu Ungaria, iar ele nu vor ca nici macar o “foaie de parcurs” pentru aderare sa fie aprobata dar asta nu e neasteptat.

Ucraina nu poate fi acceptata in cadrul NATO atat timp cat este in razboi cu Rusia, si daca razboiul s-ar incheia fara ca tara sa-si recupereze teritoriile, ar putea fi nevoita sa renunte la pretentiile vis-a-vis de ele inainte de aderare pentru a putea fi acceptata, o conditie fiind lipsa unor asemenea potentiale conflicte cu alte tari.

NATO nu renunta totusi la ideea de a ajuta Ucraina sa reziste in razboiul pe care il duce cu Rusia, iar asta pentru ca este nevoie in continuare de trimiterea unor cantitati mari de munitie si tehnica militara pentru contraofensiva din primavara, ea fiind aproape de initiere, si ar putea aduce eliberarea foarte multor teritorii.

“SUA, Germania, Ungaria se opun oferirii Ucrainei „foaie de parcurs” aderării la NATO. Oficialii prezenți la o întâlnire a miniștrilor de externe ai NATO săptămâna aceasta au declarat pentru FT că a existat o dezbatere intensă cu privire la ceea ce ar trebui să fie oferit Ucrainei la summitul alianței din iulie.

SUA, Germania și Ungaria au rezistat eforturilor unor alți aliați NATO de a oferi Ucrainei o „foaie de parcurs” pentru aderarea la summitul de la Vilnius.”

This post was last modified on apr. 7, 2023, 7:55 PM 19:55

Disqus Comments Loading...