X

Austria Anunta Oficial CONDITIILE lui Nehammer pentru Intrarea Romaniei in Schengen

Austria a anuntat in mod oficial conditiile pe care Karl Nehammer le vrea indeplinite astfel incat Romania sa adere la Schengen, cancelarul de la Viena transmitand prin ministrul sau de interne masurile care trebuie sa fie luate la nivel european pentru ca Romania si Bulgaria sa poata face face din spatiul fara controale la granite.

Austria spune ca extinderea Spatiului Schengen nu va fi permisa pana in momentul in care granitele externe ale UE vor fi protejate eficient de catre tarile prin care intra migrantii in Uniunea Europeana, si cere de la Comisia Europeana fonduri pentru ca Romania si Bulgaria sa poata face acest lucru intr-un mod cat mai strict si mai eficient.

Austria vrea deasemenea returnarea mai rapida a migrantilor ilegali carora nu li se accepta azilul in Uniunea Europeana, si vrea ca tot ceea ce s-a discutat la summit-ul pentru migratie din luna februarie sa fie pus efectiv in practica, dand de inteles ca s-ar fi ajuns la anumite intelegeri acolo, dar ca este nevoie de aplicarea lor in legislatia Uniunii Europene.

“O extindere a spațiului Schengen nu va fi permisă până când frontierele externe ale UE nu vor fi protejate efectiv și numărul nu va scădea în mod durabil. Comisia Europeană ar trebui să plătească fondurile promise pentru țările de frontieră externă precum Bulgaria, iar proiectele pilot cu proceduri rapide,

Si returnări imediate direct la frontiera externă trebuie puse în practică rapid. La summitul UE din februarie am făcut progrese mari în ceea ce privește formularea unor cuvinte clare pentru problemele din lupta împotriva migrației ilegale și definirea primilor pași către o soluție. Aceste cuvinte trebuie acum să fie urmate de fapte.”

This post was last modified on apr. 8, 2023, 7:56 PM 19:56

Disqus Comments Loading...