X

Marcel Bolos, Intr-un Anunt de ULTIMA ORA, are Vesti Proaste pentru Unii Romani

Marcel Bolos a facut doua importante anunturi de ultima ora care vizeaza romanii din intreaga tara, iar unul dintre ele vine cu vesti proaste pentru destui romani, iar asta pentru ca ar putea exista discutii privind revizuirea salariilor din sectorul bugetar, sau posibila reducere a numarului de bugetari.

Marcel Bolos explica in ultimul paragraf de mai jos de ce ar putea exista discutii in acest sens, iar separat vorbeste despre investitii in energie curata pentru Romania intr-unul dintre judetele tarii, desi se fac in mai multe regiuni din tara noastra investitii similare in aceasta perioada pentru energie curata.

“𝐄𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐜𝐮𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 #𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚𝐕𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢! În anul 2020 am inițiat demersurile pentru a dezvolta proiecte aplicate în domeniul hidrogenului și am reușit semnarea unui contract, care a ajuns astăzi în punctul în care să producă efecte și valoare adăugată. Alături de Sebastian Burduja, am marcat finalizarea unui important proiect la Râmnicu Vâlcea, 𝐜𝐮 𝐮𝐧 𝐛𝐮𝐠𝐞𝐭 𝐝𝐞 𝟑𝟎 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐥𝐞𝐢, care se va focaliza pe validarea și demonstrarea performanțelor tehnologiilor din energetica hidrogenului.

Iar pe această cale vreau să îl felicit pe directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice – ICSI Râmnicu Vâlcea, Mihai Varlam. Să nu uităm că energia din surse regenerabile este cea mai ieftină și mai curată energie și poate fi furnizată la nivel autohton, fiind redusă în acest fel nevoia de importuri.

Tocmai de aceea, vom continua să finanțăm și în exercițiul financiar 2021-2027 cercetarea în domeniu. În timpul ultimei vizită de lucru pe care am avut-o la Bruxelles, am negociat doamna Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune și reforme, finanțarea proiectului „𝐇𝐮𝐛 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬𝐜 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐡𝐢𝐝𝐫𝐨𝐠𝐞𝐧 𝐬̦𝐢 𝐧𝐨𝐢𝐥𝐞 𝐭𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐝𝐨𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮𝐥 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞𝐢”.

Cu o alocare estimată de 130 milioane euro, din Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027. Suplimentar, la nivelul întregului Program este alocată o sumă de peste 1 miliard de euro pentru susținerea și promovarea unui sistem de #cercetare, #dezvoltare, inovare competitiv în România.

Noi avem acum în momentul de față o cheltuială cu salariile în sistemul bugetar de în jur de 110 miliarde lei. Condiția pe care noi o avem, impusă în PNRR este cea referitoare la sustenabilitate, având în toate experiența și să zicem, procedura aceasta de negociere cu reforma privind pensiile speciale și modul în care pune problema Comisia Europeană pentru sustenabilitate pe aceste variante am spus posibile că ne îndreptăm fie o revizuire a salariilor în sistemul bugetar, fie o potențială reducere a numărului de bugetari, dar acest lucru îl va hotărî coaliția la momentul potrivit.”

This post was last modified on apr. 8, 2023, 12:09 PM 12:09

Disqus Comments Loading...