X

Ministrul Educatiei Explica IMPORTANTA Schimbarilor MAJORE din Toate Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei a explicat in mod oficial, in cadrul unei interventii pe care a avut-o recent in Parlamentul Romaniei, cat de importante sunt schimbarile majore facute pentru scolile din Romania de catre noile Legi ale Educatiei, iar asta pentru ca ele vor imbunatati masiv calitatea educatiei pentru elevii tarii.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre punctele cele mai importante ale acestor schimbari, despre care ar si trebui sa stie romanii in momentul de fata, iar asta pentru ca modificarile realizate vor afecta milioanele de copii din toate scolile tarii, fara exceptie, asa ca e important ca romaini sa fie informati.

“Am fost atență de la preluarea mandatului la mesajele parlamentarilor. Sunt conștientă de importanța misiunii care să creeze un cadru legislativ care să dea șansa oricărui elev să devină cea mai bună versiune a sa. Acesta este proiectul căruia i-am dedicat ultimii șapte ani de carieră. Legile pe care le dezbatem nu sunt doar bune, ci și extrem de necesare, dacă ne uităm pe orice indicator de performanță al sistemului pe care îl avem la dispoziție.

Pentru mine, cheia de control a reformelor propuse este capacitatea noastră, a tuturor, de a le susține pe termen lung pentru a le vedea efectele reale. Și mai am o cheie, să văd cum copiii, inclusiv al meu, își păstrează plăcerea și curiozitatea de a merge la școală, pentru a învăța să decopere lumea.

2023 este anul în care putem închide acest ciclu al încercărilor și să începem să aplicăm măsurile care vor schimba fața învățământului din fața noastră, pentru că România, educată, coezivă și puternică este viitorul pe care îl putem construi numai împruenă. O lege bună este cea prin care elevul este îndrumat pe tot parcursul dezvoltării sale şcolare și că dreptul la educaţie nu trebuie să fie îngrădit de limitele financiare ale părinţilor.

O lege bună respectă drepturile fiecărui elev, ale fiecărui student, ale fiecărui profesor, ale fiecărui angajat din sistemul de educație. O lege bună asigură cadru pentru cultivarea identității naționale pentru fiecare copil român, indiferent dacă este școlarizat în țară sau în Diaspora. De asemenea, consider că o lege bună este cea prin care elevul este îndrumat pe tot parcursul dezvoltării sale școlare.

Nu trebuie să uităm că fiecare copil este unic și merită să fie ajutat să aleagă aleagă drumul care i se potrivește. Din punctul meu de vedere, elevul care studiază ceea ce îi place și care simte că a ajuns în liceul care răspunde abilităților și intereselor sale va deveni un adult mai împlinit. O lege bună se asigură că fiecare elev merge la școală, indiferent de mediul din care provine și de veniturile pe care le are familia în care s-a născut.”

This post was last modified on apr. 8, 2023, 12:42 PM 12:42

Disqus Comments Loading...