E.ON, compania de care romanii au nevoie pentru furnizarea de energie electrica si gaze naturale in fiecare luna, a publicat o serie de informatii foarte importante cu privire la modalitatea in care pot fi citite corect contoarele pentru masurarea consumului, astfel incat sa transmitem informatii cat mai corecte.
E.ON vorbeste mai jos despre faptul ca in functie de tipul de contor pe care il avem, trebuie citite cifrele din anumite regiuni ale acestuia pentru a avea parte de o citire cat mai corecta, iar asta este important in ideea in care vrem sa transmitem cifrele exacte pentru emiterea facturii de consum de catre furnizor.
Puteti vedea din informatiile de mai jos faptul ca felul in care poate fi citit un contor al E.ON Romania, si nu numai, poate sa difere in functie de modelul acestuia, asa ca trebuie sa fim atenti la ceea ce ne apare pe ecran inainte de a trimite datele catre furnizor, astfel incat sa fim siguri ca informatiile pe care le trimitem sunt intr-adevar corecte.
E.ON Romania are pe website-ul sau toate aceste informatii pe care ni le transmite, si ar trebui sa ne uitam cu foarte mare atentie la toate detaliile pentru a nu ajunge in situatia de a nu transmite in mod corect informatii in baza carora ne poate fi emisa o factura pentru un consum mai ridicat decat cel real.
Contoarele de măsură sunt de mai multe tipuri, atât cele de energie electrică, cât și cele de gaze naturale. Prin urmare și citirea acestora poate să difere. La contoarele de energie electrică cu afișaj mecanic, citim indexul afișat înaintea virgulei, de regulă din cadranul negru. Ce e după virgulă în chenar roșu, se rotunjește în sus la valoarea unitară.
Indexul citit trebuie să aibă între 4 și 8 cifre. La contoarele cu afișaj electronic monofazate se transmite indexul citit la adresa 1.8.0. La contorul de gaze naturale, în general, se citesc doar primele 5 cifre, din afara chenarului roșu. Se citește de la stânga la dreapta, fără cifrele zero din față.
This post was last modified on apr. 9, 2023, 11:19 AM 11:19