Ministrul Educatiei Sustine cu Explicatii IMPORTANTELE Schimbari Legislative ale Invatamantului din Romania

Ministrul Educatiei Sustine Explicatii Parlament IMPORTANTELE Schimbari Legislative Invatamantului Romania

Ministrul Educatiei sustine in mod oficial cu explicatii foarte importantele schimbari legislative care sunt facute pentru sistemul de invatamant din Romania, iar asta pentru ca in Parlamentul Romaniei vor fi votate noile Legi ale Educatiei in perioada urmatoare, si destule modificari ar putea fi integrate.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre cat de importante sunt unele dintre masurile care sunt implementate prin intermediul acestor Legi ale Educatiei pentru toata lumea, si asta in conditiile in care romanii cer de foarte multa vreme schimbari bune care nu ar trebui sa fie ignorate de catre autoritati.

“Dreptul la educatie nu trebuie sa fie ingradit de limitele financiare ale parintilor. Printr-o lege buna, un copil trebuie ajutat sa manance sanatos in fiecare zi. Se poate bucura ca are rechizite, la fel ca orice alt coleg de clasa, si poate ajunge la scoala care uneori se afla la zeci de kilometri departare de caminul sau.

Abandonul scolar poate fi astfel combatut. Aceeasi lege buna poate asigura o viata mai buna si pentru cadrele didactice. Ele merita sa fie pretuite si apreciate pentru misiunea de credinta pe care o indeplinesc zilnic. O lege buna va sustine alegerea de cariera didactica a celor mai buni dintre tinerii Romaniei.

Si ne-am asigura ca fiecare profesor va intra la clasa cu suficienta pregatire practica, astfel incat sa se descurce din prima zi in folosul, si spre invatarea vizibila, a tuturor elevilor sai. O lege buna mai inseamna si colaborare consfintita bazata pe incredere intre familii si scoala, intr-un cadru de guvernanta care sa sustina aportul fiecarui actor in educatie: cadre didactice, parinti, elevi, dar si autoritati publice locale.

O lege buna preia lectiile invatate in crizele succesive intalnite in ultimii ani, digitalizarea, utilizarea progresului stiintifico-tehnologic, si construirea rezilientei devin parti integrante ale educatiei, pentru o romanie cu viitor. Dar o lege buna are nevoie si de capacitate de implementare. Finalizarea dezbaterii parlamentare va fi doar inceputul unui mare santier de transformare.

Vom avea nevoie, ca tara, de toate mintile, si de toate resursele pe care le avem, si care inteleg ca viitorul este al celor care au incredere si lucreaza onest, impreuna. Pentru ca legile pe care le vom dezbate nu sunt doar bune, ci si extrem de necesare, daca ne uitam pe orice indicator de performanta al sistemului pe care il avem la dispozitie, pentru mine, cheia de control a succesului reformelor propuse, este capacitatea noastra, a tuturor, de a le sustine pe termen lung, pentru a le vedea efectele reale.”