Volodimir Zelenski Vorbeste despre Valorile pentru care Lupta Ucraina

Volodimir Zelenski vorbeste in mod oficial despre valorile pentru care lupta Ucraina in momentul de fata, tara pe care o conduce fiind in plin razboi cu Rusia de peste 1 an de zile, si distrugerile inregistrate in aceasta perioada de timp.

Volodimir Zelenski vorbeste din nou despre orasul Cernihiv, care a fost foarte serios atacat de catre Rusia, si care a suferit distrugeri uriase, protejarea acestuia fiind in continuare o pripritate pentru Ucraina.

“Valorile pentru care luptăm cu toții aici în Ucraina sunt relevante pentru fiecare națiune, indiferent dacă sunt departe din punct de vedere geografic de poporul nostru. Toată lumea prețuiește securitatea și protecția împotriva terorii.

Nu există o astfel de națiune care să accepte cu bucurie ceea ce a adus ocupația rusă – lagăre de concentrare rusești, deportarea copiilor noștri, violul femeilor, incendierea orașelor…

Cu cât lumea știe mai multe despre agresiunea rusă, cu atât agresorul va pierde mai repede și pacea va reveni. Se va întoarce nu numai în Ucraina, ci se va întoarce în toată lumea.

Slavă tuturor celor care luptă pentru Ucraina! Mulțumim tuturor partenerilor pentru ajutorul puternic! Glorie Ucrainei!

Ucraina prețuiește fiecare persoană, prețuiește fiecare comunitate. Ucraina este recunoscătoare musulmanilor din țara noastră și tuturor celor din comunitatea musulmană din lume care, la fel ca noi, caută pacea și protecția împotriva răului.

Cu toții suntem uniți prin credință. Și cu siguranță nu ne este dat să cunoaștem întreaga cale care ne este în față, dar suntem cu toții siguri de un singur lucru: nu vom fi rupti, nu vom fi despărțiți și cu siguranță nu vom fi șterși. Mai ales principalul nostru este să nu ne ștergem valorile, pentru că mergem cu respect, de dragul unității și de dragul libertății.

Regiunea Cernihiv a fost una dintre primele care s-au confruntat cu agresiunea invadatorilor ruși. Bombardele aeriene, bombardamentele de artilerie ale clădirilor civile, tortura și frica vor rămâne cicatrici în amintirile locuitorilor locali pentru o lungă perioadă de timp.

Nu vom lăsa o singură urmă a ocupantului pe pământul nostru. Și nici pentru suferința poporului nostru nu vom lăsa nepedepsit niciun dușman.”