Nicolae Ciuca: 2 Anunturi IMPORTANTE ale Presedintelui PNL pentru Milioane de Romani

Nicolae Ciuca 2 Anunturi IMPORTANTE Presedintelui PNL Milioane Romani

Nicolae Ciuca a facut 2 anunturi foarte importante pentru milioanele de romani din intreaga tara, presedintele PNL vorbindu-le oamenilor in momentul de fata despre ceea ce se intampla la distanta mare de Bucuresti, unde investitiile cu bani din PNRR continua sa fie facute, si chiar in cuantumuri destul de mari.

Nicolae Ciuca a fost zilele acestea in vizite in mai multe locatii din Romania, si puteti mai jos ceea ce spune presedintele PNL despre calatoriile realizate, iar asta pentru ca aduce in atentia romanilor din intreaga tara ceva ce nu ar trebui sa fie ignorat, in special in conditiile problemelor bugetare actuale.

“Am vizitat astăzi Timișoara, unde am discutat cu reprezentanții organizației județene PNL-Timiș despre calitatea administrației liberale de la nivel central și local. PNL a crescut absorbția fondurilor europene până la un nivel record și a demonstrat că guvernările locale liberale sunt cele mai eficiente. M-am bucurat să văd că în județul Timiș sunt continuate proiecte de investiții mai vechi, sunt începute altele noi și că aceste investiții sunt asociate cu administrația liberală a județului.

Este limpede că România are nevoie de punerea în aplicare a reformelor din Planul Național de Redresare și Reziliență și de o absorbție cât mai mare a fondurilor europene. Rămânem angajați în atragerea cât mai multor bani de la Bruxelles, atât prin PNRR cât și prin programele de finanțare europeană, fonduri atât de necesare dezvoltării comunităților locale.

Am revenit astăzi la Vrancea, un județ cu un potențial important, dar care a avut de suferit din cauza lipsei de conectivitate rapidă la alte regiuni ale țării. Din acest punct de vedere, realizarea autostrăzii A7, finanțată din PNRR, este, fără îndoială, o investiție benefică pentru întreaga regiune a Moldovei. La fel și drumurile expres Tișița-Albița și Focșani-Brăila care vor conecta județul de frontiera cu Republica Moldova, respectiv cu întreaga regiune de Sud-Est.

Cunosc nevoia oamenilor din județ de a avea un spital modern, cu servicii medicale de calitate, iar, în acest context, am discutat cu conducerea CJ Vrancea despre posibilitatea finanțării noului Spital Judeţean din Focşani cu fonduri din Programul Operațional Sănătate, dar și de la Banca Europeană de Investiții.

Am avut întâlniri și cu mediul de afaceri, dar și cu echipa liberală din Vrancea. M-am bucurat să aflu că președintele PNL al Consiliului Județean a alocat, anul acesta, o sumă importantă pentru investiții și dezvoltare, respectiv 65% din totalul bugetului. Este ceea ce am făcut și la nivel național, iar anul trecut s-au văzut rezultatele: am avut valori record. Investițiile statului în economie au fost de 73 miliarde de lei, iar investițiile străine directe, 11,3 miliarde de euro.”