Austria lui Karl Nehammer Acuzata ca INSEALA Europa, LOVITURA dupa Masurile pentru Schengen, Romania

Austria Karl Nehammer Acuzata INSEALA Europa LOVITURA Masurile Schengen Romania

Austria este tinta unor noi lovituri foarte serioase, de ultima ora, dupa decizia majora luata de catre Karl Nehammer pentru Schengen, indirect si Romania, iar asta deoarece ministrul sau de interne a anuntat extinderea controalelor la frontierele Spatiului Schengen cu inca 6 luni, iar Slovenia lanseaza critici dure impotriva austriecilor din cauza masurilor impuse.

Austria este sever criticata de catre Aleksander Geržina, ambasadorul sloven la Viena, iar asta pentru ca guvernul de la Ljubliana considera ca argumentele guvernului lui Karl Nehammer sunt inselatoare cand spun ca migratia ilegala vine prin Slovenia, el afirmand ca in baza datelor institutiilor europene, Ungaria fiind vazuta ca principala ruta de tranzit.

Austria este acuzata de actiuni duplicitare dupa ce a decis sa extinda controalele la frontiera cu Slovenia, lasand neprotejate granitele cu Italia, acolo unde exista un flux mai mare de migranti care intra in tara, iar toate aceste masuri ar putea afecta serios sansele Romaniei de a adera la Schengen in cursul anului 2023, din pacate.

“Argumentarea părții austriece este incompletă și înșelătoare. Știm că Austria a fost foarte împovărată cu cereri de azil în ultimul an, dar adevărul este că, potrivit agențiilor UE, majoritatea fluxurilor de migrație către Austria sunt prin Ungaria și nu prin Slovenia. Suntem, de asemenea, conștienți de tendința migratorie către Italia care a determinat autoritățile italiene să declare stare de urgență, dar Austria nu are control la frontiera internă cu Italia.

O altă extindere a controalelor la frontieră este inacceptabilă din punct de vedere sloven. În ciuda numărului redus, Slovenia a fost de acord să desfășoare patrule mixte la granița sloveno-austriacă pentru a consolida în continuare încrederea reciprocă și a detecta mai eficient migrația ilegală.”