X

Austria Parasita de Franta, Anuntul de ULTIMA ORA pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria nu mai are atat de multi aliati precum credea, iar asta pentru ca un anunt de ultima ora de la Franta, care acum cateva luni sustinea obiectivele guvernului Nehammer, spune acum ca sustine aderarea Romaniei la Schengen, ceea ce vine ca o veste grozava, informatia fiind oferita de ministrul de externe al tarii.

Austria a cautat aliati in cele mai puternice tari ale Europei pentru a schimba sistemul de azil din Europa, a creste protectia granitelor, si implicit a bloca aderarea Romaniei la Schengen, insa ministrul de externe Bogdan Aurescu spune ca omologul sau francez afirma ca Franta sustine tara noastra pentru intrarea in Schengen.

Austria va incerca in continuare sa gaseasca parteneri care sa-i sustina ideile la nivel european, inclusiv cele privind cosntructia de garduri care sa delimiteze Uniunea Europeana de restul lumii, si sa tina migrantii departe de Vestul Europei, insa e posibil ca principalele tari din Europa sa nu fie de acord cu toate aceste masuri.

“Există o fereastră de oportunitate în acest an, așa cum a spus președintele României. Susținerea aceasta este foarte puternică, după cum am constatat și recent, prin ceea ce a spus cancelarul Scholz la București. De asemenea în discuția mea de weekendul trecut, când a avut loc acea escală tehnică a președintelui Macron la București, cu omologul meu francez, s-a confirmat susținerea puternică.

La nivelul miniștrilor de Interne există un dialog. Există și la nivel tehnic un dialog, se lucrează la un plan de acțiune bilateral, în aplicarea concluziilor Consiliului European din februarie. Concluzii care au fost salutate de cancelarul austriac. Am pus la punct, colegii de la MAI, cu CE un proiect pilot la granița cu Serbia.”

This post was last modified on apr. 17, 2023, 8:28 PM 20:28

Disqus Comments Loading...