Rusia Schimba Strategia Ofensivelor in Razboiul din Ucraina

Rusia Schimba Strategia Ofensivelor in Razboiul din Ucraina

Rusia a decis sa faca o schimbare majora de strategie in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca vorbim despre hotararea de a lansa atacurile folosind noi trupe care au fost implicate major la debutul razboiului, dar care intre timp n-au avut un rol la fel de important in ceea ce a privit desfasurarea lui.

Rusia reincepe sa introduca in lupta unitati ale diviziilor de parasutisti, acestea fiind trimise pentru a sustine atacurile pe frontul din Ucraina in aceasta perioada, iar asta in conditiile in care trupele Wagner incep sa fie tot mai putine, ca numar, iar armata obisnuita nu are suficient soldati cu experienta de lupta.

“Comandamentul militar rus pare să transfere din ce în ce mai mult responsabilitatea operațiunilor ofensive din Ucraina către trupele aeriene ruse (VDV). Ministerul Apărării al Regatului Unit (UK MoD) a raportat pe 16 aprilie că este foarte probabil ca comandantul VDV, generalul colonel Mihail Teplinsky, să fi revenit la un rol „major”, dar nespecificat în Ucraina, după rapoarte că Ministerul Rusiei l-a înlocuit pe 13 ianuarie.

Ministerul Regatului Unit a remarcat că revenirea lui Teplinsky la comandă în Ucraina nu se va limita doar la unitățile VDV, dar este, de asemenea, probabil ca Teplinsky să încerce să promoveze rolul tradițional al VDV ca forță de elită.

ISW a evaluat anterior, la 1 aprilie, că speculațiile milblogger conform căreia Ministerul Apărării rus la rechemat pe Teplinsky din „plecare” sugerează că Rusia s-ar putea pregăti să remanieze comandanții superiori în urma ofensivei de iarnă eșuate și în pregătirea unei potențiale contraofensive ucrainene.

Confirmarea aparentă de către Ministerul Regatului Unit a renumirii lui Teplinsky într-o poziție de comandă superioară susține evaluarea ISW și sugerează, în plus, că comandamentul militar rus încearcă probabil să pună un accent sporit pe rolul elementelor VDV în operațiunile ofensive rusești.

Unitățile VDV sunt implicate activ de-a lungul sectoarelor critice ale frontului din regiunea Luhansk și lângă Bakhmut și au primit recent sisteme de artilerie termobarică TOS-1A, indicând în continuare că comanda militară rusă ar putea încerca să ridice VDV la o mai mare importanță operațională.”