X

Spania are IMPORTANTE Vesti foarte PROASTE pentru Romania, Sustinand Austira in Schengen

Spania, una dintre cele mai mari tari din Europa, urmeaza sa preia presidintia Consiliului Uniunii Europene de la jumatatea acestui an, iar una dintre promisiunile facute Romaniei este incercarea de a oferi ajutor pentru aderarea la Schengen, in ciuda faptului ca Austria se opune cu vehementa, insa vestile nu sunt tocmai bune pentru Romania.

Spania a programat abia pentru luna octombrie o conferinta a ministrilor UE, in cadrul careia se va discuta una dintre problemele cele mai mari pe care le ridica Austria in momentul de fata, cea a situatiei sistemului de azil din Europa, guvernul lui Nehammer cerand schimbarea radicala a acestui sistem pentru a permite aderarea Romaniei la Schengen cat mai rapid.

Spania, din pacate, nu se grabeste sa sustina modificarile majore pe care Austria le cere, asta separat de celelalte dorinte privind protejarea mai buna a frontierelor Uniunii Europene, astfel ca este foarte posibil sa nu vedem o acceptare a tarii noastre in spatiul fara controale la granite in 2023, ceva ce desigur ca nu ar fi vreo surpriza chiar atat de mare.

“Pentru a face progrese în chestiunile legate de migrație și azil, Madrid a organizat deja un summit al liderilor UE la Granada pe 6 octombrie, care va fi precedat de o întâlnire cu țări din afara UE. Sánchez plănuiește să viziteze aproximativ 15 capitale ale UE, unde se va întâlni cu omologii săi europeni.

În februarie, premierul spaniol Pedro Sánchez a vizitat mai multe capitale ale UE pentru a oferi prioritățile Madridului pentru momentul în care va prelua președinția rotativă de șase luni a Consiliului UE în iulie. Spania dă deja dovadă de lider în probleme complexe, cum ar fi redresarea economică și energia.”

This post was last modified on apr. 18, 2023, 11:16 AM 11:16

Disqus Comments Loading...