X

Austria: Karl Nehammer Obtine o VICTORIE cu Impact URIAS in UE pentru Schengen, Romania

Austria lui Karl Nehammer obtine o victorie extrem de importanta, care va avea un impact urias pentru Uniunea Europeana, dar si aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca in Parlamentul European a fost votat astazi un amendament controversat, care indirect permite folosirea de foduri ale UE pentru constructia de “infrastructura” la frontiere.

Austria a cerut prin Karl Nehammer constructia de garduri/ziduri la granitele UE, iar acest amendament, desi nu mentioneaza in mod direct gardurile, este gandit pentru fix acest lucru, insa Comisia Europeana nu este obligata sa faca acest lucru, desi votul dat de parlamentarii europeni arata cam care sunt dorintele liderilor europeni acum.

Austria incepe sa convinga tot mai multi lideri europeni in legatura cu faptul ca este nevoie de masuri mai dure la granitele Uniunii Europene, iar votul de astazi din Parlamentul European ne arata ca nu este exclus ca in viitorul apropiat sa se formeze o coalitie care sa finanteze cu fonduri UE constructia de garduri, sau ziduri, la granitele Uniunii Europene.

“Legislatorii UE au aprobat un amendament controversat care aprobă utilizarea fondurilor UE pentru a ajuta la sprijinirea barierelor de frontieră, deși nu a recomandat în mod explicit Bruxelles-ului să plătească pentru ziduri. În mod similar, amendamentul de miercuri a sprijinit utilizarea fondurilor UE „pentru a sprijini statele membre în consolidarea capacităților și a infrastructurii de protecție a frontierelor.

A mijloacelor de supraveghere, inclusiv a supravegherii aeriene și a echipamentelor”. Nu includea referiri la construirea de „ziduri” sau „garduri”, deși a menționat vag „infrastructură”. Acest vot nu va avea consecințe imediate, deoarece Comisia, executivul UE, este încă așteptată să își prezinte proiectul de propunere de buget Parlamentului în mai sau iunie 2023.”

This post was last modified on apr. 19, 2023, 7:28 PM 19:28

Disqus Comments Loading...