X

Ministrul Sanatatii: Anunturile pentru Romani, ce TREBUIE sa Faca Oamenii din Tara

Ministrul Sanatatii a facut o serie de anunturi foarte importante pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca le pune in vedere ce trebuie sa faca daca au nevoie de analize medicale, pe care medicii de familie le pot recomanda, iar asta pentru ca urmeaza sa fie facute modificari din acest punct de vedere.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre faptul ca analizele medicale ar urma sa se faca in viitor cu programari, si fara un plafon pentru anumite tipuri de investigatii, astfel ca se doreste schimbarea legii pentru ca romanii sa beneficieze de ingrijire medicala de mai buna calitate, si chiar in scop preventiv.

“Există în noul contract-cadru o prevedere privind analizele care sunt efectuate în scop preventiv, pentru că ne dorim să avem o depistare cât mai rapidă a bolilor. Pacienţii au dreptul să facă aceste analize în scop preventiv. Analizele recomandate de medicul de familie în scop preventiv pot să depăşească plafonul, nu mai sunt legate de plafon. Trebuie să înţelegem că pentru fiecare tip de afecţiune, probabil că trebuie să reglăm şi cu medicii de familie.

Astfel încât să existe o programare a pacienţilor către investigaţii, pentru că peste tot în lume există ceea ce numim noi liste de aşteptare. Este bine ca omul să meargă la analize când este planificat. Starea de sănătate a românilor nu se va schimba semnificativ decât dacă facem noi împreună cu tot personalul medical, dezvoltăm programele de prevenţie prin care oamenii merg să îşi controleze starea de sănătate şi depistarea bolilor este precoce, tratamentul este mult mai uşor şi lucrul acesta îmbunătăţeşte calitatea vieţii, speranţa de viaţă şi durata vieţii sănătoase.

Proiectul tehnic la Iaşi s-a încheiat, urmează licitaţia pentru construcţia propriu-zisă. În scurt timp se termină proiectul tehnic şi la Cluj, iar până la sfârşitul anului se termină şi proiectul tehnic de la Craiova, aşa încât să avem măcar un prim spital regional terminat în 2027 şi la scurt timp celelalte două, în funcţie de finalizarea procedurilor de achiziţie, respectiv de construcţie
propriu-zisă.

This post was last modified on apr. 20, 2023, 4:21 PM 16:21

Disqus Comments Loading...