X

NATO va Discuta despre Aderarea Ucrainei in Urmatorul Summit

NATO va discuta despre aderarea Ucrainei in cursul urmatorului summit care a fost programat deja pentru luna iunie, acesta urmand a avea loc la Vilnius, iar conform secretarului general Jens Stoltenberg, acest subiect va fi unul prioritar pentru discutiile care sunt programate pentru a avea loc atunci.

NATO spune ca aderarea Ucrainei este un subiect important, insa chiar si asa, aceasta nu va avea loc atat timp cat tara se afla in razboi cu Rusia, si inclusiv dupa aceea, pare destul de improbabila o posibila aderare rapida, avand in vedere implicatiile geopolitice extrem de importante generate de catre acceptare.

“Aderarea la NATO pentru Ucraina va fi „în fruntea agendei” la summitul de la Vilnius. Statele membre NATO se pregătesc să discute despre apartenența Ucrainei și garanțiile de securitate la următorul summit al alianței din iulie, potrivit secretarului general al NATO Jens Stoltenberg.

Subiectul va fi „prim pe ordinea de zi” la întâlnirea de la Vilnius, a declarat Stoltenberg pe 20 aprilie, la o conferință de presă comună cu președintele Volodymyr Zelensky la Kiev.”

This post was last modified on apr. 20, 2023, 7:21 PM 19:21

Disqus Comments Loading...