SUA: China ar fi Refuzat sa Furnizeze Arme Grupului Wagner din Rusia

SUA China ar fi Refuzat sa Furnizeze Arme Grupului Wagner din Rusia

SUA sustine ca, in baza informatiilor pe care le are, China ar fi refuzat sa furnizeze arme grupului Wagner, care lupta in Ucraina in momentul de fata, ceva ce ne arata ca in ciuda cererilor venite de pe teritoriul rus, chinezii au ramas totusi destul de hotarati sa nu fie extrem de mult implicati in razboi.

SUA spune ca grupul Wagner a facut cererea de ajutor crezand ca Beijing-ul va furniza armele cerute fara vreo problema, insa in realitate se pare ca situatia este cu mult diferita, ceea ce arata ca inca exista sanse ca guvernul chinez sa nu se implice militar in acest razboi care afecteaza intreaga lume deja.

“Un raport al serviciilor secrete americane sugerează că China a refuzat cererea de arme a grupului de mercenari Wagner. Un raport de informații american scurs arată că China a refuzat cererea de arme a grupului mercenar rus Wagner, a informat Financial Times pe 20 aprilie.

Potrivit FT, cererea directă a lui Wagner către China a sugerat că „avea o oarecare încredere că Beijingul va fi deschis să înarmeze Moscova, depășind alte forme neletale de sprijin pentru campania militară oferite de companiile chineze”.”