X

Austria: Deciziile Oficiale, de ULTIMA ORA, ale lui Gerhard Karner pentru Romania si Schengen

Austria incepe sa arate ca isi schimba atitudinea fata de aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca ministrul de interne al tarii, Gerhard Karner, a luat recent cateva decizii extrem de importante, prima dintre ele vizand o intalnire cu ambasadorul tarii noastre la Viena, a doua o convorbire video cu Lucian Bode vis-a-vis de situatia migratiei.

Austria nu se rezuma doar la atat, iar asta deoarece Gerhard Karner urmeaza sa vina la Bucuresti in perioada urmatoare pentru a se intalni cu Lucian Bode, si a discuta despre problemele migratiei, dar si despre ceea ce trebuie facut impreuna de catre cele doua tari pentru ca Romania sa poata adera la Schengen cat mai curand.

Austria vrea ca Romania sa protejeze mai eficient granitele UE, Gerhard Karner afirmand ca tarile trebuie sa lucreze in continuare mai “strans”, pentru ca aderarea la Schengen sa devina o realitate, iar alte intalniri intre diversi oficiali ai tarilor ar urma sa aiba loc pentru a se rezolva si mai multe dintre problemele reclamate.

“Pentru a continua lupta împotriva criminalității de trafic și a abuzului în materie de azil, ministrul de Interne Gerhard Karner se întâlnește la București, pentru primele discuții bilaterale, cu omologul său român Lucian Bode. România și Austria doresc să continue să lucreze strâns împreună în domeniul securității.

Scopul nostru comun este de a continua să exercităm presiuni asupra Comisiei UE, mai ales de a face protecția frontierelor externe mai robuste și de a sprijini țări precum România în acest sens. Doar o protecție funcțională a frontierelor externe permite libertate nelimitată de călătorie în Uniunea Europeană. Karner s-a întâlnit cu ambasadorul României la Viena vinerea trecută.”

This post was last modified on apr. 23, 2023, 7:12 PM 19:12

Disqus Comments Loading...