Ministrul Apararii: Deciziile NATO de ULTIMA ORA, in Plin Razboi, la care Romania este Parte

Ministrul Apararii Angel Tîlvăr Deciziile NATO ULTIMA ORA Plin Razboi Romania Parte

Ministrul Apararii a anuntat in mod oficial o serie de decizii de ultima ora pe care NATO le-a luat in plin razboi intre Rusia si Ucraina, Romania luand parte la hotararea lor, si vorbim despre faptul ca a fost reconfirmat suportul pentru tara noastra vecina, ministrul PSD, Angel Tîlvăr, afirmand din nou mai jos ca Romania o va sustine atat timp cat va fi nevoie.

Ministrul Apararii vorbeste si despre unitatea a peste 50 de state si organizatii internationale care ajuta Ucraina in momentul de fata, initiativa fiind lansata de catre secretarul american al Apararii, iar pana acum Ucraina a beneficiat de foarte mult ajutor din partea NATO, el urmand a continua, si a se extinde inclusiv la ate tari, sub diverse forme.

“Am participat, astăzi, la cea de-a 11-a reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina🇺🇦, organizată la Ramstein, Germania. Această nouă ediție a Grupului de contact pentru Ucraina, inițiativă care împlinește curând un an de la lansare, a arătat, atât la nivel practic, cât și conceptual, unitatea a peste 50 de state democratice și organizații internaționale în sprijinirea Ucrainei, o națiune determinată să-și protejeze granițele recunoscute internațional, în fața unei invazii brutale și neprovocate.

Inițiativa lansată de către secretarul american al Apărării Lloyd Austin continuă să ofere Ucrainei sprijinul internațional necesar în a face față unor crize multiple și eterogene, inclusiv umanitară și energetică, la 422 de zile de la debutul războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina, care a schimbat paradigma de securitate în regiunea Mării Negre, generând multiple provocări pentru sistemul internațional de securitate.

Și cu această ocazie, ministrul Angel Tîlvăr a transmis susținerea României pentru dreptul Ucrainei la autoapărare și a evidențiat nevoia de continuare a sprijinului internațional pentru Ucraina atât timp cât va fi nevoie. „Această unitate este testată permanent și aș vrea să evidențiez că ea a fost demonstrată și prin participarea numeroasă a statelor, atât în format fizic, cât și online, la prima ediție a Black Sea Security Conference de sub umbrela Platformei Internaționale Crimeea.

Eveniment pe care l-am găzduit la București alături de colegul meu, ministrul român de externe Bogdan Aurescu și de omologii noștri ucraineni Oleksii Reznikov și Dmytro Kuleba. Este foarte clar acum că planul președintelui Putin de a dezbina comunitatea euro-atlantică a eșuat. Vom sprijini Ucraina🇺🇦 atât timp cât va fi nevoie.”

În contextul reuniunii, ministrul român al apărării a susținut nevoia sprijinirii statelor din arealul Mării Negre expuse la amenințările hibride, atacuri cibernetice și acțiunile de propagandă și dezinformare ale Federației Ruse, precum Republica Moldova și Georgia.”