X

Ministrul Sanatatii: Decizii IMPORTANTE la Nivel National Anuntate pentru Toti Romanii

Ministrul Sanatatii anunta in mod oficial o serie de decizii foarte importante, care sunt luate la nivel national pentru toti romanii din tara, iar asta pentru ca in atentia oamenilor este adus faptul ca se vor efectua modificari pentru cabinetele de planificare familiala, cu interventii pentru reabilitare si reamenajare, astfel incat ele sa primeasca aparatura medicala de laborator, imagistica, si nu numai.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea mai jos cum anume urmeaza sa se intample aceste investitii importante pentru tara noastra, ele avand menirea de a aduce modernizari masive pentru cabinetele de planificare familiala, un sector care nu a avut parte de atat de multa atentie din partea guvernantilor din tara noastra in ultimii ani, din pacate.

“Cabinetele de planificare familială vor suferi, dacă este cazul, intervenții de reabilitare și reamenajare și vor primi dotări de aparatură medicală de laborator și imagistică (dispozitive de tip point-of-care plus analizor pentru detecția infecțiilor cu transmitere sexuală, ecograf cu ultrasunete echipat cu sonde ginecologice ultraportabile, microscop, echipamente IT, frigider, etc).

Unitățile sanitare care au în administrare cabinetele de planificare familială vor accesa finanțarea și vor implementa proiectul. Educația pentru sănătate, în special educația pentru sănătatea reproducerii, va fi implementată în unele regiuni vulnerabile, cu un număr mare de sarcini în adolescență și un număr mare de boli transmitere sexuală.

Pentru realizarea acțiunilor asupra dezvoltării sectorului medical prespitalicesc, Ministerul Sănătății propune realizarea unor Programe naționale de dotare cu echipamente, după cum urmează: Programul național de dotare cu echipamente a cabinetelor medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală se va realiza în concordanță cu Investiția specifică: I1.1 Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

Programului național de dotare cu echipamente a cabinetelor de planificare familială se va realiza în concordanță cu Investiția specifică: I1.5 Cabinete de planificare familială – Alocare – 10,00 mil.euro fără TVA. Programul național de dotare cu echipamente a centrelor comunitare integrate se va realiza în concordanță cu Investiția specifică: I1.4 Centre comunitare integrate din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

Programul național de dotare cu ambulanțe de terapie intensivă nou-născuți se va realiza în concordanță cu Investiția specifică: I2.3. Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României; Programul național de dotare cu unități mobile de screening pentru cancer se va realiza în concordanță cu Investiția specifică: I1.2. Unități medicale mobile din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

This post was last modified on apr. 23, 2023, 9:52 AM 09:52

Disqus Comments Loading...