X

Ucraina: Primul Sistem Patriot, de Aparare Antiaeriana, a Intrat in Functiune

Ucraina a pus in functiune primul sistem de aparare antiaeriana Patriot pe teritoriul sau, acesta fiind unul dintre cele mai performante sisteme de acest gen, el fiind fabricat in SUA, si utilizat de mai toate tarile NATO la ora actuala, in tandem cu alte sisteme avansate pentru protectie impotriva atacurilor aeriene.

Ucraina a primit aceste sisteme Patriot de la Polonia, dar desigur ca dupa ce SUA si Germania si-au dat acordul, iar multumita lor, locatiile in care sunt folosite vor fi protejate impotriva mai tuturor tipurilor de atacuri cu rachete aer – sol, rachete balistice, si nu doar atat, dar probabil doar pe perioada razboiului.

“Primul sistem de apărare aeriană Patriot intră în serviciul de luptă în Ucraina. Sistemul de apărare aeriană Patriot, construit în SUA, este deja în serviciul de luptă, protejând Ucraina de atacurile rusești după ce a sosit recent, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Yuriy Ihnat, pe 23 aprilie.

Potrivit lui Ihnat, armata ucraineană va folosi cea mai avansată armă de apărare aeriană din arsenalul american împotriva țintelor aeriene rusești care nu au putut fi doborâte anterior, inclusiv rachetele sol-aer S-300.”

This post was last modified on apr. 24, 2023, 12:38 AM 00:38

Disqus Comments Loading...