Marcel Bolos: Masuri IMPORTANTE pentru Romani, ce Anunta Oficial Ministrul PSD

Marcel Bolos Masuri IMPORTANTE Romani Anunta Oficial Ministrul PSD

Marcel Bolos anunta in mod oficial o serie de masuri foarte importante pentru romani, care au menirea de a aduce in atentia oamenilor ceea ce a fost decis pentru noi toti, iar asta pentru ca se asigura sprijin pentru orasele mici si mijlocii sa atraga fonduri europene pe care sa le foloseasca la modernizare in viitor.

Marcel Bolos explica modalitatile prin care se realizeaza acest lucru la nivelul autoritatilor de stat, insa separat de asta vorbeste si despre sumele uriase de bani care au intrat in Romania in fiecare zi, din momentul in care Romania a intrat in Uniunea Europeana, si pana in momentul de fata, cifrele fiind impresionante.

“Cum ne asigurăm că sprijim orașele mici și mijlocii din România să atragă bani europeni? Pentru că acolo sunt înregistrate cele mai mari creșteri de productivitate și sunt create cele mai multe locuri de muncă. Ne-am concentrat în ultimele luni pe o abordare strategică integrată care să cuprindă următoarele:

𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐭𝐢𝐩𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢! Dezvoltarea urbană este un aspect vital pentru următorii ani. Tocmai de aceea în negocierea programelor am vrut neapărat să oferim finanțare atât prin intermediul celor 8 programe regionale, cât și prin acțiuni specifice din cadrul programelor naționale. Vorbim de o alocare totală de care pot beneficia autoritățile locale prin Politica de Coeziune 2021-2027 de 𝟏𝟑 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨.

Poate sună dur, dar n-aș vrea să fiu în pielea primarilor care trebuie să dea socoteală cetățenilor dacă nu vor profita de astfel de oportunități. 𝐁. 𝐂𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐫𝐢. Acum primarii au timp să pregătească țintit proiectele pentru accesarea de fonduri europene, pentru că avem un calendar care asigură predictibilitate. Numai anul acesta avem 83 de apeluri de proiecte, prin care țintim.

1565 km drumuri noi sau reabilitate; 764 km linii metrou/tramvai benzi circulatie transport public; 1.500.873 mp de clădiri publice cu performanță energetică îmbunătățită; 58.951 de locuințe cu performanță energetică îmbunătățită; 𝐂. 𝐏𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐢𝐦𝐩𝐥𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭 𝐬̦𝐢 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭! Am efectuat demersurile pentru integrarea lecțiilor învățate din trecut. Am adaptat cadrul legal și acum oferim acces facil, transparent, nediscriminatoriu, competitiv și simplificat la fondurile europene.

𝟖 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐚𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐭̦𝐚𝐫𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐳𝐢 – este bilanțul nostru de când am aderat la Uniunea Europeană. Vă invit să urmăriți un material care surprinde foarte bine esența impactului adus de #baniieuropeni. Numai prin Programul Operațional Regional avem 459 de kilometri de drumuri și alți 690 de kilometri au fost modernizați. Încă 170 de kilometri de cale ferată au fost modernizate, la fel și 14 aeroporturi și 4 porturi.”