Marcel Ciolacu: Anunturi de ULTIMA ORA ale Presedintelui PSD, Masurile pentru Toti Romanii

Marcel Ciolacu Anunturi ULTIMA ORA Presedintelui PSD Masurile Toti Romanii

Marcel Ciolacu a facut o serie de foarte importante anunturi de ultima ora, presedintele PSD aducand in atentia romanilor masurile care au fost decise pentru toti romanii, si dupa cum puteti vedea mai jos, el considera ca o ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei ar trebui adoptata pentru inghetarea selariilor la stat.

Marcel Ciolacu vorbeste deasemenea si despre eliminarea inghetarii la bunuri si servicii, plus punerea unui accent mai mare pe accelerarea investitiilor, dar mai important este totusi faptul ca nu se discuta deocamdata despre posibila inghetare a salariilor bugetarilor, o veste care sigur va bucura foarte multi romani.

“Sunt mai multe lucruri discutatate, forma finala nu a fost decisa. Eu consider ca in acest moment este oportuna o ordonanta de urgenta care sa inghete absolut toate angajarile de la stat. Poate ca fiecare ministru, si fiecare agentie sa-si faca o analiza proprie, si in cazul in care au posturi descoperite, sa faca transferuri in interiorul institutiilor.

Aici nu vorbim despre posturile unice, de exemplu un sofer al unui microbuz al unei scoli sa nu mai poata fi angajat. El automat, posturile unice vor fi ocupate. Va fi exceptie pentru zona medicala, cum este si normal, in rest nu vor fi exceptii. Si nu este suficient sa ai un simplu anunt la ANFP ca urmeaza sa tii examenele, se fac exceptii pentru examenele care deja s-au dat anumite probe, deci cu alte cuvinte vorbim despre posturile unice.

Autoritatile locale au avut o discutie cu domnul ministru al finantelor, si aceasta este varianta cea mai buna (n. red. eliminarea inghetarii la bunuri si servicii). Cred ca nimeni nu ia vreun ban, deci statul roman nu va lua vreun ban inapoi de la cei bugetati. Economiile care se fac atat la autoritatile locale, cat si la cele centrale, automat sunt folosite in zona de investitii.

Dupa cum bine stiti, anul acesta, conform rapoartelor, si de la FMI, si altele, este pentru prima oara cand Romania, pe primul trimestru, are o crestere economica pe investitii, si nu pe consum. E normal ca statul sa vina, si sa impuna un ritm si mai accelerat in ceea ce priveste investitiile, mai ales ca s-a format deja acest trend in tara noastra.

Nu s-a discutat acest lucru (n. red. inghetarea salariilor bugetarilor) avem legea 153, urmeaza in cererea de plata numarul 4 pentru PNRR, sa venim cu o noua lege a salarizarii, si in acel moment toate aceste lucruri vor fi discutate. Nu s-a vorbit despre taieri de salarii niciodata, nu s-a vorbit niciodata de vreo inghetare de venituri, nici in sistemul bugetar.”