China Anunta Implicarea mai Serioasa in Aducerea Pacii in Ucraina

China Anunta Implicarea mai Serioasa in Aducerea Pacii in Ucraina

China anunta, in urma unei convorbiri telefonice dintre Volodimir Zelenski si presedintele Xi Jinping, ca isi va trimite reprezentantul oficail pentru politica externa atat in Ucraina, cat si in Rusia, plus alte tari, pentru a le convinge sa gaseasca o solutie pasnica pentru incheierea conflictului care afecteaza toata lumea.

China a avut un rol foarte redus pana acum in ceea ce priveste gasirea unei solutii pasnice pentru invazia Ucrainei, si desigur ca exista sanse mici ca eforturile sale sa se termine cu o solutie pozitiva pentru ucrainieni, insa desigur ca orice merita incercat pentru incheierea rapida a razboiului.

“Volodymyr Zelenskyy și Xi Jinping au avut o conversație telefonică. În urma conversației, a devenit cunoscut faptul că China își va trimite reprezentantul într-o vizită în Ucraina și în alte țări pentru consultări privind soluționarea conflictului.

Delegația specială chineză pentru soluționarea conflictului din Ucraina va fi condusă de fostul ambasador chinez în Rusia, Li Hui, a declarat Ministerul chinez de Externe.”