X

Italia: Anuntul de ULTIMA ORA al Presedintelui Mattarella privind UE si Razboiul din Ucraina

Italia transmite intregii Uniuni Europene un foarte important anunt de ultima ora prin presedintele Sergio Mattarella, iar asta pentru ca afirma in mod oficial faptul ca este oferita sustinerea totala pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeana cat de repede este posibil, in ciuda fapului ca tara este acum prinsa intr-un razboi foarte sangeros cu Rusia, dupa cum prea bine stiti.

Italia lauda angajamentul guvernului din Ucraina pentru aplicarea reformelor pe care le-a cerut Comisia Europeana pentru aderare, dar si respectarea parametrilor comunitari necesari pentru aderarea la Uniunea Europeana, iar asa italienii sustin si sprijina Ucraina sa adere cat se poate de repede la spatiul comunitar, chiar daca acest lucru are sanse mici de a se intampla.

Italia nu este singura tara care declara in mod public faptul ca sustine aderarea rapida a Ucrainei la Uniunea Europeana, in ciuda faptului ca exista un razboi care este in plina derulare in momentul de fata, insa sunt destule voci in cadrul spatiului comunitar care afirma ca acest lucru nu se va intampla foarte rapid, si niciodata cat timp conflictul cu Rusia ramane activ in tara.

“Italia îşi exprimă convingerea puternică în favoarea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană în cel mai scurt timp posibil şi apreciem angajamentul guvernului său pentru calea reformelor întreprinse pentru a respecta parametrii comunitari. Confirm sprijinul deplin al Italiei pentru Ucraina, în fiecare domeniu și atât timp cât este necesar.

Apărarea independenței, libertății și integrității teritoriale a Ucrainei este o valoare fundamentală pentru toate țările lumii care cred în libertatea popoarelor și a indivizilor. Cu toții ne dorim pace, dar trebuie să fie o pace dreaptă, care să respecte integritatea Ucrainei.”

This post was last modified on apr. 26, 2023, 7:35 PM 19:35

Disqus Comments Loading...