X

DSU Romania Anunta Incheierea unui Acord de Cooperare cu Argentina

DSU Romania, prin Raed Arafat, a anuntat in oficial incheierea unui acord de cooperare cu Argentina, seful institutiei aflandu-se in vizita in tara impreuna cu Klaus Iohannis, iar mai jos puteti vedea toate detaliile.

Vizita delegației române condusă de E.S. Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României, în America de Sud a continuat în Republica Argentina. Din cadrul acestei delegații a făcut parte și secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, care, în cursul zilei de astăzi a semnat documentul care contribuie la intensificarea cooperării în domeniul protecției civile și al managementului riscurilor de dezastre între România și Argentina.

Astfel, prin încheierea Memorandumului de Înțelegere în domeniul gestionării situațiilor de urgență cu Agenția Argentiniană de Cooperare Internațională și Asistență Umanitară – Căștile Albe din Republica Argentina, reprezentată de președintele Sabina Frederic, acțiune realizată în prezența E.S. Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României și a E.S. Domnul Alberto Fernández, Președintele Republicii Argentina, se dorește formalizarea cooperării bilaterale dintre cele două state în domeniul managementului riscurilor de dezastre, cu accent pe procesele de pregătire, răspuns și reabilitare.

Concret, cooperarea va consta în desfășurarea unor schimburi de cunoștințe și experiență, în special în următoarele domenii: pregătire și răspuns la situații de urgență și dezastre, operațiuni de căutare – salvare aeriene și terestre.

Astfel, participanții vor realiza ateliere de pregătire și exerciții la nivel bilateral, precum și stagii de pregătire pentru experții din cadrul centrelor de operațiuni în caz de urgență.

Nu în ultimul rând, partenerii vor putea desfășura activități care vizează dezvoltarea și implementarea planurilor de continuitate pentru gestionarea dezastrelor ce pot afecta infrastructura de urgență.

Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne va continua acest proces de colaborare în domeniul situațiilor de urgență cu instituțiile de resort din alte state, rămânând solidari obiectivului de consolidare și creștere a calității de răspuns a sistemului național integrat de urgență, în scopul salvării vieții cetățenilor.

This post was last modified on apr. 26, 2023, 11:23 PM 23:23

Disqus Comments Loading...