Ministrul Educatiei a confirmat in mod oficial pentru milioane de elevi din toata Romania seturile de masuri de ultima ora care au fost decise in mod special pentru a le oferi tinerilor de care au nevoie pentru a invata in scoli care sunt accesibile pentru ei in toata Romania la ora actuala, dar acesta este doar inceputul.
Ministrul Educatiei explica deasemenea mai jos faptul ca se iau noi masuri, si se fac noi demersuri, pentru reducerea si combaterea violentei in scoli, iar pentru copiii romani care locuiesc in alte tari din lume, a fost infiintat un centru de invatamant la distanta care are menirea de a ii ajuta sa invete mai multe despre cultura romana.
“Ne dorim să punem bazele unei educații sănătoase. O educație guvernată de echitate, în care elevii contează și simt asta, iar fiecare copil are șanse egale de reușită. Prin #LegileEdu, misiunea noastră este să oferim suportul educațional, financiar și psihopedagoic pentru crearea unei școli accesibile tuturor copiiilor, indiferent de circumstanțe sau nevoi speciale. Alătură-te și tu misiunii noastre și hai să construim împreună școala viitorului!
Ministerul Educației continuă demersurile pentru a reduce și a combate violența din școli! Astăzi, a avut loc o nouă întâlnire la sediul Ministerului Educației, la care au participat toate instituțiile implicate activ în combaterea violenței și a consumului de droguri. De asemenea, au fost prezenți și reprezentanți ai elevilor și ai părinților. Credem cu tărie că doar printr-un dialog constant putem combate astfel de fenomene din școli.
Știm cu toții: fie că suntem acasă, fie că suntem departe de țară, păstrarea culturii rămâne la fel de importantă. Pentru a susține elevii din diaspora, #LegileEdu vin în ajutor printr-o serie de noi măsuri: Ministerul Educației, în colaboare cu Ministerul Afacerilor Externe, organizeză un nou tip de învățământ – „școala românânească din afara granițelor țării”. Astfel, elevii vor putea participa la cursuri de limbă, cultură și civilizație românească, totul în limba română.
Creăm CNRID, Centrul Național Românesc pentru Învățământ la Distanță, menit să susțină programe specifice pentru elevii români din afara granițelor. Se vor înființa grupe de acomodare pentru elevii reîntorși în țară. Facilităm reintegrarea elevilor care revin în țară. Odată reîntorși, tinerii vor putea să se înscrie la un examen național de bacalaureat creat special pentru ei. Vrei să știi mai multe despre noile legi? Verifică periodic postările noastre, ca să afli toate răspunsurile.
Pentru mine, reducerea abandonului școlar este o prioritate! De aceea, Ministerul Educației va lansa un nou apel pentru reducerea abandonului școlar, cu o valoare de 265 milioane de euro, unde vor fi continuate activitățile din PNRAS I!”