Austria: Anunt Oficial de la Gerhard Karner cu o LOVITURA pentru Romania si Aderarea la Schengen

Austria Anunt Oficial Gerhard Karner LOVITURA Romania Aderarea Schengen

Austria a facut prin ministrul sau de interne, Gerhard Karner, un anunt oficial cu privire la Romania si aderarea la Schengen, lansand o lovitura dura pentru Guvernul de la Bucuresti, care cere de multa vreme permiterea aderarii tarii noastre la spatiul fara controale la frontiere, insa de la Viena vin vesti foarte proaste, din pacate pentrun Romania.

Austria spune ca numarul traficantilor de persoane arestati in 2022 a crescut cu 62% fata de anul 2021, iar dintre acestia aproximativ 7% sunt romani, un procent care nu este neglijat de Karl Nehammer si Gerhard Karner, mai ales ca presiunea pusa pe vamile tarilor din Schengen creste considerabil, iar Romania e vazuta ca una dintre probleme.

Austria spune in continuare ca asigurarea granitelor Uniunii Europene este principalul motiv din cauza caruia nu permite aderarea Romaniei la Schengen, considerand ca tara noastra nu poate tine departe migrantii de UE, iar din moment ce cifrele privind migratia ilegala cresc in multiple tari UE, e foarte posibil ca aderarea tarii noastre sa nu aiba locp rea curand, din pacate.

“Revizuirea situației de contrabandă în 2022 este de fapt un record de performanță al poliției în lupta împotriva criminalității brutale de contrabandă și explică provocările cu care s-a confruntat poliția în ultimul an. Combaterea traficanților de persoane este, de asemenea, o infracțiune de control.

Contul curent este impresionant cu 712 traficanți arestați în ultimul an, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 62 la sută. În 2021 au fost 441 de arestări. Arestările de acum câteva zile la Villach, 35 de persoane au fost înghesuite într-un camion, au arătat încă o dată cât de brutală este mafia de contrabandă, motiv pentru care vom continua să luăm măsuri decisive împotriva acestor crime inumane.