Ministrul Educatiei: Scolile Vizate de Anunturi de ULTIMA ORA cu Masuri pentru Elevi si Profesori

Ministrul Educatiei Scolile Vizate Anunturi ULTIMA ORA Masuri Elevi Profesori

Ministrul Educatiei le vorbeste in mod oficial elevilor, profesorilor si studentilor, din Romania despre o serie de masuri de ultima ora care vor fi puse in aplicare pentru toata lumea in perioada urmatoare, iar asta pentru ca ele vizeaza, in primul rand, inscrierea in invatamantul primar pentru anul 2023 in tara noastra.

Ministrul Educatiei explica mai jos deasemenea si ca a fost crescut numarul de locuri de practica pentru studentii din Romania care vor sa o sustina pentru a-si imbunatati studiile, iar in final se vorbeste si despre evaluarile internatinale la care Romania ia parte la ora actuala, multe fiind de mare ajutor pentru elevi.

“Astăzi încep înscrierile în ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR 2023. Cererile se transmit online sau se depun, în perioada 3 – 18 mai 2023, la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea copiilor. În aceeași perioadă, vor fi depuse/transmise și celelalte documente necesare pentru înscriere, respectiv: actul de identitate al părintelui, al tutorelui legal; dacă este cazul, document din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde este stabilit domiciliul minorului.

Certificatul de naştere al copilului; recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (pentru copiii care împlinesc 6 ani perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv); În cazul înscrierii la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, sunt necesare și documentele care dovedesc îndeplinirea criteriilor generale, respectiv a criteriilor specifice de departajare. Părintele poate opta pentru înscrierea copilului la școala de circumscripție în situația în care copilul nu este înscris la școala solicitată, din lipsă de locuri libere, prin bifarea acestei opțiuni în cererea-tip de înscriere.

Ați menționat numărul de locuri de practică creștem procentul de locuri de practică pe care universitățile se obligă să-l asigure studenților. Da, de la 30% cât este în legea actuală, la 50%. În ceea ce privește beneficiarii acestei legi, cred că, pe de o parte, un beneficiar important este societatea în ansamblu și mediul economic.

Vorbim despre rută completă de învățământ dual, vorbim despre o mai mare potrivire a programelor de studii cu nevoile pieței muncii, vorbim despre un capitol întreg de susținere a internaționalizării învățământului superior, vorbim despre facilități pentru studenți, preluate din amendamentele federațiilor studențești în mai multe rânduri. Drept urmare, înțeleg dialogul politic și nevoia de declarații politice, însă noi credem că varianta legii de învățământ superior va aduce o îmbunătățire în sistem.

Cred că este important să menționez că România este parte și din evaluări internaționale ale International Association for the Evaluation of Educational Achievement. În acest sens, Ministerul Educației susține laboratorul de testare educațională din cadrul Universității București în desfășurarea mai multor studii.”