Austria: Deciziile Germaniei care SOCHEAZA Europa, Problema Majora pentru Romania, Schengen

Austria Deciziile Germaniei SOCHEAZA Europa Problema Majora Romania Schengen

Austria s-a contrat serios cu Germania din cauza veto-ului dat Romaniei pentru aderarea la Spatiul Schengen, insa acum ajunge in situatia de a gasi un aliat in guvernul de la Berlin, care a socat Europa cu un anunt prin care isi schimba complet strategia privind migratia si cererile de azil, iar asta din cauza unei explozii de cereri in 2023.

Austria s-a plans ca in 2022 a inregistrat peste 100.000 de cereri de azil dar Germania a inregistat acelasi numar in doar 4 luni, jumatate din tot anul 2022, iar acum vrea de la Comisia Europeana o schimbare a sistemului de azil, pentru procesarea cererilor la granitele Uniunii Europene, sau in tari terte, pentru a reduce migratia ilegala.

Austria cere de luni de zile acelasi lucru, insa acum cu Germania intr-o pozitie similara din cauza exploziei de cereri de azil de la migranti, e foarte posibil ca de la Comisia Europeana sa vina schimbarile cerute, insa asta lasa Romania cu un mare semn de intrebare vis-a-vis de aderarea la Schengen, care ar putea fi iar amanata, din pacate.

“Vom asigura identificarea, înregistrarea și verificarea fiabile a persoanelor la frontierele externe ale UE. Apoi, solicitanții de azil respinși pot fi returnați rapid de la frontierele externe ale UE. Aproximativ 100.000 de persoane au solicitat azil în Germania pentru prima dată de la începutul anului.

Potrivit Bamf, în perioada ianuarie-martie au fost făcute 80.978 de cereri formale de protecție. În 2022, în ansamblu, Oficiul Federal a primit 217.774 de cereri de azil pentru prima dată. La Bruxelles se poartă negocieri cu privire la proceduri care ar trebui să conducă la decizii rapide în procedurile de azil, care nu sunt foarte promițătoare cât timp migrantii sunt încă la graniță.”