Ucraina a Doborat in Premiera o Racheta Balistica Kinzhal a Rusiei

Ucraina a Doborat in Premiera o Racheta Balistica Kinzhal a Rusiei

Ucraina a anuntat in mod oficial faptul ca a reusit sa doboare, in premiera, o racheta balistica Kinzhal trasa de catre Rusia pe teritoriul sau, iar pentru a realiza acest lucru a fost folosit un sistem de aparare antiaeriana Patriot, de ultima generatie, trimis de catre fortele NATO pentru a proteja tara de atacurile ruse.

Ucraina nu a reusit in ultimul an de razboi sa doboare vreo racheta de acest gen din cauza faptului ca nu a avut sisteme de aparare antiaeriana suficient de performante, insa iata ca multumita sistemelor Patriot situatia se schimba, iar localitatile din Ucraina devin si mai sigure, in special in zona regiunii Kiev, in care e activ sistemul.

“Forțele aeriene ucrainene recunosc că au doborât prima rachetă balistică rusă pe 4 mai. Forțele aeriene ucrainene au recunoscut pe 6 mai că au doborât o rachetă balistică rusă Kh-47 Kinzhal pentru prima dată de la începutul războiului.

Forțele aeriene au spus că un sistem de apărare aeriană Patriot a fost folosit pentru a distruge racheta balistică deasupra regiunii Kiev pe care Rusia a lansat-o de pe MiG-31K pe teritoriul său în jurul orei 2:30 a.m. pe 4 mai.”