Rusia se Concentreaza pe Contraofensiva Ucrainei, Uita de Bakhmut

Rusia se Concentreaza pe Contraofensiva Ucrainei Uita de Bakhmut

Rusia pare sa se concentreze mai mult pe organizarea unei aparari eficiente in fata contraofensivei ucrainiene, in loc sa aloce resurse importante pentru protejarea orasului Bakhmut, ceva ce vine ca o surpriza importanta pentru foarte multa lume.

Rusia este constienta de faptul ca Ucraina va incerca sa elibereze o parte dintre teritoriile cucerite in ultima vreme, si va aloca resurse militare importante in regiune, astfel ca prefera sa-si intareasca pozitiile, in loc sa puna mai multa presiune pe Bakhmut.

“Ministerul rus al Apărării pare să fi deprimat ofensiva Bakhmut în favoarea pregătirii pentru apărarea împotriva unei anticipate contraofensive ucrainene, punând Grupul Wagner și finanțatorul Wagner Yevgeny Prigozhin într-o poziție potențial dificilă.

Prigozhin a lansat o serie de videoclipuri pe 4 și 5 mai în care anunță că Wagner se va retrage din Bakhmut pe 10 mai, dacă Wagner nu primește proviziile necesare și a lansat atacuri deosebit de acerbe și emoționale împotriva șefului Statului Major al Armatei Generale a Rusiei, generalul Valery Gerasimov, ministrul rus al Apărării Serghei.

Șoigu și instituția rusă a Ministerului Apărării în general.[1] Disperarea palpabilă a lui Prigozhin din videoclipuri, dintre care unul arată cadavrele luptătorilor Wagner decedați recent, marchează o inflexiune retorică semnificativă în pledoariile sale continue pentru sprijinirea sporită a Ministerului Rusiei pentru Wagner în Bakhmut.

Mânia sa vizibilă și viscerală sugerează că Ministerul Apărării din Rusia l-a deprimat probabil pe Bakhmut și și-a mutat atenția operațională în altă parte a teatrului în moduri care ar putea compromite serios capacitatea lui Wagner de a opera eficient.

Totuși, Wagner nu a încetat eforturile de a captura complet Bakhmut, în ciuda accesului redus la muniție și alte provizii necesare. Prigozhin nu și-a arătat dorința de a trece la defensivă în interiorul orașului.”