X

Ministrul Sanatatii: IMPORTANT Ordin de ULTIMA ORA Adoptat pentru Milioane de Romani!

Ministrul Sanatatii a semnat un foarte important ordin de ultima ora, care a fost adoptat pentru oamenii din toata tara, Alexandru Rafila impunand prin acest noi ordin o serie de schimbari cu privire la cabinetele medicilor de familie din tara, ministrul PSD luand decizia aceasta pentru binele romanilor din tara.

Ministrul Sanatatii explica mai jos de ce este nevoie schimbarile care sunt impuse de catre acest ordin, care a si fost publicat in Monitorul Oficial deja, el intrand in vigoare, astfel ca e bine sa stim ce fel de modificari aduce, ele fiind esentiale pentru oferirea unor servicii de sanatate de calitate pentru toti romanii.

“Văzând Referatul de aprobare nr. AR/6.662/2023 al Direcției generale de sănătate publică și programe de sănătate din cadrul Ministerului Sănătății, având în vedere prevederile art. 8 lit. m) din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 324/2019 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea, funcționarea și finanțarea activității de asistență medicală comunitară, în temeiul art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății.

Cu modificările și completările ulterioare, și al art. 12 alin (6) din Hotărârea Guvernului nr. 477/2020 privind organizarea și funcționarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu modificările și completările ulterioare, ministrul sănătății și ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației emit următorul ordin: Se aprobă Modelul de protocol-cadru de colaborare între unitatea/subdiviziunea administrativ-teritorială și cabinetele de medicină de familie care deservesc populația.

Definite conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin. În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, prin primarii ori împuterniciții acestora, încheie protocoale de colaborare cu reprezentantul legal al cabinetului/cabinetelor de medicină de familie care deservește/deservesc populația din unitatea/subdiviziunea administrativ-teritorială, conform modelului de protocol-cadru din anexă.

Unitatea de incluziune socială din cadrul Ministerului Sănătății, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București și autoritățile executive de la nivelul unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale respective vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin. Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București monitorizează la nivel județean încheierea și derularea protocolului prevăzut la art. 1 și informează Unitatea de incluziune socială din Ministerul Sănătății asupra acestor aspecte.

Conform atribuțiilor de monitorizare, evaluare, dezvoltare și control al activității de asistență medicală comunitară, potrivit prevederilor legale. Unitatea de incluziune socială din cadrul Ministerului Sănătății va monitoriza îmbunătățirea indicatorilor de sănătate în urma colaborării realizate în baza protocoalelor încheiate potrivit art. 1, prin analiza rapoartelor de activitate ale personalului care desfășoară activitate de asistență medicală comunitară de la nivelul direcțiilor de sănătate județene, a activității raportate în platforma amcmsr.gov.ro și prin vizite realizate în teren.”

This post was last modified on mai 9, 2023, 7:46 PM 19:46

Disqus Comments Loading...