Noi Pachete de Aparare pentru Ucraina Anuntate de Volodimir Zelenski pentru Armata

Volodimir Zelenski a anuntat ca partenerii internationali ai Ucrainei pregatesc trimiterea unor noi pachete de ajutor militar pentru armata ucraineana, cea care lupta cu atat de mult curaj impotriva armatei ruse, si asta in conditiile in care rusii se pregatesc de luni de zile de contraofensiva de acum.

Volodimir Zelenski explica mai jos si ceea ce se intampla pe frontul dintre Ucraina si Rusia, plus rezilienta de care dau dovada soldatii armatei sale, cei care duc tot greul luptelor care se desfasoara in aceasta perioada, si care nu se vor opri prea curand.

“Blocul nostru internațional este foarte activ, lucrând în detaliu cu parteneri pentru noi pachete de apărare pentru Ucraina. Noi soluții sunt deja la nivel de lucru. Mai multă protecție pentru cerul nostru, mai multe capacități pentru apărarea noastră și mișcarea la sol…

Am avut mai multe întâlniri astăzi unde am discutat despre toate acestea. Și ne așteptăm la pași corespunzători de la parteneri în viitorul apropiat. Nu uităm nici măcar un minut că fiecare zi de prezență a ocupantului pe pământul nostru este o tentație pentru el să creadă că va reuși ceva…

Nu va reuși nimic! Trebuie să returnăm libertatea, securitatea și Europa întregului pământ ucrainean – întregului pământ european. Și o vom face! Nu vom lăsa o singură bucată din pământul nostru inamicului – tirania nu va domni nicăieri.

Și le mulțumesc liderilor parteneri, tuturor statelor partenere, tuturor celor care ne ajută să ne întărim puterea și să facem apărarea ucraineană și mai activă.

Slavă tuturor soldaților noștri care sunt acum în luptă, la posturi de luptă și în misiuni de luptă! Slavă fiecărei familii ucrainene care a crescut astfel de fii și fiice! Glorie Ucrainei!

Reziliența și curajul fiecăruia dintre soldații noștri distrug iluziile lumii și schimbă istoria. Toți cei care asigură succesul Ucrainei în lupte încurajează lumea să fie împreună cu puterea noastră, să fie de aceeași parte a istoriei cu Ucraina.”