X

Nicolae Ciuca Lauda Tinerii cu Rezultate Exceptionale in Competitii Internationale

Nicolae Ciuca a fost prezent la Gala “Henri Coanda”, felicitandu-i pe 150 dintre tinerii romani care au avut rezultate exceptionale la competitiile internationale la care au participat reprezentand Romania, iar mai multe detalii puteti vedea mai jos acum.

Mult entuziasm și speranță la Gala “Henri Coandă”, în care peste 150 de tineri și mentorii lor au fost premiați pentru rezultatele excepționale obținute la competiții internaționale.

Bursa “Henri Coandă” este o inițiativă a ministrului Sebastian Burduja, pe care am susținut-o cu toată convingerea. Avem nevoie de acest proiect de țară, prin care facem un prim pas spre relansarea cercetării românești și promovarea a tot ceea ce tânăra generație are mai bun.

Pe lângă necesara susținere financiară – creșterea cu 70% în acest an a bugetului național destinat cercetării, punerea la dispoziția sectorului inovativ a circa 70 de miliarde de lei până în anul 2026, potrivit Planului național aprobat de Guvern, la care se adaugă fondurile din PNRR pentru dotarea laboratoarelor de științe – cercetătorii români au nevoie mai ales de recunoașterea meritelor și de încrederea că talentul și munca lor sunt puse în valoare.

Efervescența pe care am văzut-o, mințile sclipitoare ale cercetătorilor români dau încredere și speranță proiectelor noastre de viitor. La fel ca la Gala Cercetării organizată la începutul acestui an, și la ceremonia oferirii Premiilor ”Henri Coandă” de astăzi am remarcat, la Palatul Victoria, cât de mult entuziasm și valoare există în acest domeniu, prin care imaginea României este proiectată la nivel de excelență în cercetare și inovare.

Avem responsabilitatea să folosim cu înțelepciune și eficient acest potențial. Prin programele guvernamentale, ne dorim să-i aducem cât mai aproape pe cei care astăzi îşi desfăşoară activitatea în afara granițelor şi să-i reconectăm cu ţara. Tinerilor pe care i-am întâlnit astăzi și întregii generații le transmit mesajul nostru de asumare ca prin deciziile pe care le luăm să asigurăm condiţii astfel încât să își pună în valoare în România pasiunea şi mintea.

Îi felicit cu multă căldură pe tinerii performanți, pe profesorii și mentorii lor, dar și pe familiile care îi susțin! Le doresc succes, multă sănătate, putere de muncă și de fiecare dată când încep ceva, să le iasă rezultate pe măsura așteptărilor!

This post was last modified on mai 16, 2023, 7:39 PM 19:39

Disqus Comments Loading...