Volodimir Zelenski: Anunt privind Atacul Aerian Serios al Rusiei

Volodimir Zelenski vorbeste in mod oficial despre atacul aerian serios lansat de catre Rusia in cursul zilei de ieri, iar asta pentru ca multiple rachete Kinjal, hipersonice, au fost lansate spre tara, multe peste Kiev, iar una dintre ele a avariat un sistem de aparare antiaeriana Patriot, folosit de catre ucrainieni.

Volodimir Zelenski cere si mai multe sisteme de aparare antiaeriana de la partenerii Ucrainei, iar asta pentru ca este nevoie de si mai mult ajutor, in conditiile in care rusii isi intensifica in mod constant atacurile pe care le lanseaza peste Ucraina in fiecare zi.

“Suntem europeni și, prin urmare, suntem liberi. Suntem europeni, așa că prețuim pacea. Suntem europeni, așa că acționăm 100% din puterea noastră atunci când vine vorba de protejarea modului nostru de viață. Fie ca acestea să fie regulile pentru totdeauna pentru continentul nostru!

Europa a așteptat exact astfel de vremuri – momente în care liderii ar acționa în 100% unitate și cu rezultate 100% de dragul protejării Europei, de dragul valorilor noastre comune cu tine. Aceasta este ceea ce realizăm! Ucraina și toată Europa.

A participat la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei, la care au participat aproximativ 50 de lideri de țări și oficiali de rang înalt ai instituțiilor europene. Sunt recunoscător tuturor liderilor de la summit, tuturor țărilor membre ale Consiliului Europei pentru sprijinul lor continuu pentru Europa și pentru puterea noastră comună care face ca Europa și valorile noastre, libertatea și democrația noastră să fie sigure. Împreună demonstrăm puterea lumii libere!

În primul rând, vreau să mulțumesc tuturor apărătorilor cerului nostru. Mulțumesc, eroi! Optsprezece din optsprezece rachete au fost doborâte.

De aceea lucrăm constant la vizite care să aducă mai multe oportunități, mai multe sisteme Patriot, IRIS-T, Crotale, Hawk, NASAMS. Mulțumim din nou și din nou tuturor partenerilor noștri din lume care ne-au ajutat țara cu sisteme adecvate de protecție a cerului!

De asemenea, ar trebui să ne amintim că astfel de arme merită efortul pentru Ucraina. Cât timp, energie, argumente, întâlniri, muncă de informare ne-au permis să construim un astfel de sistem de apărare aeriană. Aceasta este o treabă colosală…

Și le mulțumesc tuturor celor implicați în ea! La toate nivelurile. Zi de zi, lună de lună, echipa noastră a lucrat pentru a se asigura că avem protecția cerului. Am auzit odată că Patriot se presupune că este ireal. Și acum iată-i, Patriot.

Și asta nu este tot ceea ce vom oferi Ucrainei! Împreună cu partenerii noștri ucraineni, vom face ca protecția împotriva terorii să fie cât mai puternică posibil.

Slavă fiecăruia dintre soldații noștri! Felicitari tuturor celor care ajuta!
Glorie Ucrainei!”