X

Austria: Declaratia Oficiala de ULTIMA ORA a Olandei pentru Nehammer, Romania si Schengen

Austria a gasit in Olanda aliatul perfect pentru votul de veto impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, aceste doua tari fiind singurele care au votat in acest fel la Consiliul JAI din decembrie 2022, blocand efectiv ascensiunea tarilor in aceasta zona vamala, insa acum premierul olandez Mark Rutte pune presiune mai mare pe cancelarul austriac Karl Nehammer.

Austria ramane ferma impotriva aderarii Romaniei la Schengen, insa Olanda spune ca nu este impotriva intrarii Bulgariei in Schengen, doar ca asteapta un nou raport al Comisiei Europene pentru a vedea daca s-au facut progrese suficiente pentru rezolvarea problemelor raportate cu privire la protejarea granitelor Uniunii Europene intr-un mod cat mai eficient acum.

Austria ar putea pierde Olanda ca aliat in lupta pentru “protejarea” spatiului Schengen, ceea ce ar putea ajuta Romania sa adere, mai ales ca olandezii n-au fost impotriva noastra in cadrul acestui Consiliu JAI, dar lucrurile se pot schimba foarte mult in urmatoarele luni, in functie de coalitiile care se vor forma pentru reformarea sistemului de azil si oprirea migratiei ilegale.

“Am discutat de multe ori despre Schengen, inclusiv cu președintele dumneavoastră, desigur. Totuși, acest lucru nu depinde de noi. Trebuie să așteptăm următoarea evaluare a Comisiei Europene pentru a vedea dacă s-au înregistrat progrese suficiente. Deci nu suntem împotriva intrării Bulgariei în Schengen.

Trebuie doar să ne asigurăm că sunt îndeplinite toate condițiile. Țările de Jos nu sunt împotriva intrării Bulgariei în Schengen, dar se așteaptă la mai multe progrese din partea țării în ceea ce privește condițiile de aderare. Acest lucru a declarat prim-ministrul Olandei, Mark Rutte, Televiziunii Naționale a Bulgariei din capitala Islandei, Reykjavik, unde a fost deschis ieri summitul Consiliului Europei.”

This post was last modified on mai 18, 2023, 7:07 PM 19:07

Disqus Comments Loading...