X

Austria: PROBLEMA Majora Rezolvata de UE, Masuri de ULTIMA ORA pentru Romania, Schengen

Austria are una dintre problemele cele mai importante de la inceput de an 2023 rezolvate de catre Uniunea Europeana, iar asta pentru ca de la comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson a venit un anunt oficial, conform caruia Frontex urmeaza sa desfasoare agenti la granitele din Muntenegru pentru a reduce migratia ilegala.

Austria se plange de luni de zile ca pe ruta Balcanilor de Vest ajung foarte multi migranti catre tara sa, Muntenegru fiind una dintre tarile de tranzit, astfel ca masurile UE vor contribui la securizarea suplimentara a Spatiului Schengen, ceea ce in subsidiar va ajuta si la experdierea procesului de aderare a Romaniei la acest spatiu cat mai curand.

Austria incepe sa aiba tot mai multe dintre plangeri rezolvate de catre Comisia Europeana, iar Romania poate beneficia major de pe urma lor, pentru ca daca migratia ilegala in Spatiul Schengen va fi redusa, atunci tara noastra ar trebui sa poata adera mai usor, si mai rapid, poate chiar in cursul anului 2023, ceea ce isi doresc foarte multi dintre romani.

“Astăzi, Uniunea Europeană și Muntenegru au semnat un acord îmbunătățit privind cooperarea operațională în gestionarea frontierelor cu Agenția Europeană pentru Paza de Frontieră și de Coastă (Frontex). Muntenegru este un prim exemplu al cât de eficiente pot fi operațiunile comune. Migrația este o provocare care este cel mai bine abordată atunci când lucrăm împreună.

Noul acord va permite Frontex să sprijine Muntenegru prin desfășurarea de personal la granițele sale cu partenerii săi vecini din Balcanii de Vest, pe lângă granița țării cu Uniunea Europeană. Noul acord va permite Frontex să sprijine Muntenegru prin desfășurarea de personal la granițele sale cu partenerii săi vecini din Balcanii de Vest.”

This post was last modified on mai 18, 2023, 11:16 AM 11:16

Disqus Comments Loading...