X

Ministrul Educatiei: Apelul de ULTIMA ORA Extrem de Serios pentru Elevii din Licee si Scoli

Ministrul Educatiei face un apel de ultima ora, care este extrem de important pentru elevii din liceele si scolile Romaniei, iar asta pentru ca Ligia Deca vorbeste in mod direct cu acei profesori care vor sa faca greva, pentru a le cere sa fie responsabili, si sa supravegheze elevii care vor fi prezenti in salile de curs.

Ministrul Educatiei spune ca inca se lucreaza intens pentru a se incerca, pe cat posibil, o evitarea unei greve generale in Romania in cursul zilei de luni, insa deocamdata sindicatele din invatamant nu au doleantele indeplinite, astfel ca ramane de vazut in ce masura se va intampla acest lucru, sau problemele vor continua.

“Eu inca sper ca nu ajungem in situatia in care aceasta forma de protest, greva generala, sa fie declansata. Noi am avut o intalnire cu liderii federatiilor sindicale pe 9 mai, saptamana trecuta, am discutat apropo de ce putem face noi, de la minister, pentru ca, ma rog, nemultumirea sa scada, si sa nu exista premisele pentru un astfel de gest.

Din pacate nu tin doar de ministerul educatiei multe dintre ele, sau nu doar de ministerul educatiei. Maine vom avea o noua intalnire cu liderii sindicatelor din preuniversitar, pentru ca avem un proces pentru negocierea contractului colectiv de munca, unde sunt incluse o serie de chestiuni care tin de concedii, de facilitati pentru cadrele didactice, de masuri de sprijin.

Speram ca in zilele urmatoare sa aiba loc si intalnirile cu reprezentantii ministerului Muncii, a Finantelor, reprezentantilor Guvernului, care pot sa avanseze discutii vis-a-vis de grila salariala, pentru ca acolo este chestiunea care doare, probabil, cel mai tare. Eu fac apel la cadrele didactice, care sigur, trebie sa desfasoare protestul la scoala, sa supravegheze elevii, chiar daca nu tin orele.

Este absolut normal ca sa nu avem sincope in procesul educational, si sa nu aducem nici necazuri familiilor, care stiu ca au copiii la scoala in anumite intervale orare. Fac apel la cadrele didactice care stiu ca sunt extrem de responsabile, care tin foarte mult, stiu eu, starea de bine a copiilor, sa poata sa efectueze aceasta perioada supraveghere, fara sa renunte la greva de avertisment anuntata.

Cred ca se poate face acest lucru, si semnalele noastre sunt ca in majoritatea cazurilor lucrurile asa se vor intampla. Am lucrat impreuna pe finalul anului trecut, si inceputul acestui an, s-a facut un grup de lucru la minister pentru a construi propunerile de grile de salarizare pentru sectorul de invatamant, cu care sa putem merge la negocierea pe legea salarizarii publice.”

This post was last modified on mai 18, 2023, 8:01 PM 20:01

Disqus Comments Loading...