Austria se lupta de cateva luni cu problemele majore prin care trece Uniunea Europeana, insa un anunt oficial loveste direct in Karl Nehammer, iar Gerhard Karner confirma faptul ca imaginea care a fost creata cu privire la Romania si Bulgaria ca tari prin care trec multi migranti care ajung in Schengen, nu e tocmai 100% reala la ora actuala.
Austria a inregistrat anul trecut 112.272 cereri de azil de la imigranti, insa dintre acestea 9.605 au fost facute de persoane care au intrat deja prin Bulgaria, iar 1.500 de persoane care au intrat in Romania, si din total, doar 24.717 au fost inregistrate undeva in UE inainte de a ajunge in Europa, ceea ce arata ca ambele tari isi fac treaba.
Austria sustine totusi, in ciuda cifrelor care arata ca Romania si Bulgaria detecteaza multe persoane care incearca sa intre in Uniunea Europeana, desigur in functie de traficul de la frontiere, veto-urile date ambelor tari, dar Karl Nehammer va avea probleme in viitor in a continua pe aceasta linie, daca se va dovedi ca realitatea prezentata de el, nu e tocmai corecta.
“Datele din 2022 arată că Bulgaria a înregistrat cei mai mulți solicitanți de azil care au ajuns ulterior în Austria și au solicitat azil, cu 9.605 de intrări. Urmeaza Grecia cu 7.896 de persoane înregistrate și România și Germania, ambele având în jur de 1.500 de persoane înscrise în sistem.
Din cele 112.272 de cereri de azil depuse în Austria în 2022, doar 24.717 persoane au fost deja înregistrate în Eurodac. Deci 78 la sută au fost inregistrate pentru prima dată în Austria. Pentru Karner un semn că sistemul nu funcționează. Contraargumentul ar fi că, în comparație cu alte țări, Bulgaria își îndeplinește foarte bine sarcinile.”