X

Ministrul Sanatatii: Importante Anunturi de ULTIMA ORA pentru Sistemul Medical Romanesc

Ministrul Sanatatii a facut o serie de anunturi de ultima ora, foarte importante, pentru sistemul medical romanesc, iar asta pentru ca in atentia oamenilor este adus faptul ca vor putea fi ocupate toate posturile scoase la concursul de rezidentiat, deoarece numarul celor care au sustinut examenul a depasit numarul locurilor.

Ministrul Sanatatii vorbeste si despre sumele de bani alocate prin PNRR pentru programul de neonatologie, insa si despre zonele de excelenta pentru diverse patologii, care pot fi deasemenea realizate cu bani din PNRR, mai multe detalii despre tot fiind disponibile mai jos.

“Toate locurile și posturile din sesiunea extraordinară a concursului de rezidențiat din data de 14 mai vor putea fi ocupate, deoarece numărul candidaților care au obținut punctaj de promovare este mai mare decât numărul locurilor scoase la concurs. Cel mai mare punctaj obținut la sesiunea extraordinară a concursului de intrare în rezidențiat în Domeniul Medicină este 807.

Potrivit metodologiei de concurs, alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj de minimum 60% din cel mai mare punctaj obținut la acest concurs, adică 484 de puncte. Astfel, 863 de candidați au obținut punctaj de promovare. Pentru această sesiune extraordinară au fost scoase la concurs 628 de locuri și posturi din cadrul unităților sanitare publice. Cele 628 locuri și posturi scoase la concurs se vor alege în ordine descrescătoare a punctajelor obținute de candidați.

Avem in PNRR, programul de neonatologie prevede extinderea sectiilor de terapie intensiva neonatala pentru orice fel de urgente. Nu stiu numarul exact de paturi noi, dar sunt paturi noi, si este vorba despre reutilarea/reconfigurarea unui numar de paturi care sunt deja utilizate in spitalele din Romania. Trebuie sa aplice unitatile care au sectii de neonatologie.

Dezvoltam zone de excelenta pentru diverse patologii, ieri la Grigore Alexandrescu a avut loc al patrulea transplant hepatic la copii, ma bucur sa avem astfel de centre de excelenta, nu trebuie sa le aducem pe toate intr-un singur loc, pentru ca si dezvoltarea pentru un anumit tip de patologie e mai sanatoasa, daca se face in centre de excelenta individualizata.”

This post was last modified on mai 19, 2023, 6:53 PM 18:53

Disqus Comments Loading...